Ananászos csirke kapros mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
170g ananászkonzerv102 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1693
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
340g ananászkonzerv204 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
3385
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
27.4g csirkemellfilé33 kcal
-
23.3g ananászkonzerv14 kcal
-
10.3g sajt36 kcal
-
10.3g tejföl20 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
13.7g rizs49 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
8.7g napraforgó olaj77 kcal
Összesen
231
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.5 g
Zsír
-
Összesen 105.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2224.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 428.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1693
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145 g
Zsír
-
Összesen 210.8 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 565 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4449 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1226 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 856.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 705 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
3385
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemellfilé
-
340 g ananászkonzerv
-
15 dkg sajt
-
15 dkg tejföl
-
20 dkg rizs
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 db vöröshagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemell szeletekhez pácot készítünk. Egy tálba olajat öntünk, beletesszük a sült csirke fűszerkeveréket, majd a csirkemell szeleteket. Lehetőleg egyformán érje a szeleteket a fűszeres olaj.
- Ezután vékony szeletekre felvágjuk a hagymát, és egy kis tepsibe szórjuk.
- Elkezdjük a rizst készíteni, hisz annak azért kicsit több idő kell.
- Lecsepegtetjük az ananászkonzervet.
- Lereszeljük a sajtot.
- Ha mindennel megvagyunk, akkor a pácléből egy serpenyőbe öntünk egy keveset, és hevíteni kezdjük. Ha már elég meleg, elkezdjük sütni benne a csirkemell szeleteket. Lassan sütjük, fordítgatjuk, hogy ne száradjon ki.
- Ha megsültek a szeletek, a hagymaágyra rakjuk őket, meglocsoljuk a serpenyőben lévő olajjal, amiben a hús sült. Rászórjuk az ananászkockákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 15 percig alufólia alatt puhítjuk, összesütjük, majd egy 5-10 percig fedő nélkül még tovább sütjük.
- Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. A tejfölt összekeverjük krémesre, majd hozzáadjuk a kaprot. Ha öntet alapporral dolgozunk, akor meg is vagyunk. Ha friss kaprot teszünk bele, akkor azért sűrűn kostólgassuk, nehogy túl intenzív legyen. Érdemes egy pici majonézzel még megbolondítani.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4653
- Feltöltés dátuma: 2011. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Remélem ízleni fog mindenkinek, én először csak a magamnak akartam "kedveskedni", de aztán a körülöttem lévők hamar megcsodálták a művet, és segítettek elfogyasztani. Egy meghitt vacsinak tökéletes, a pasikat le lehet venni a lábukról, és nem is kell egész este a konyhában robotolni. Egy pohár félédes fehérbor pedig megkoronázza az ízkavalkádot.