r
Nosalty Logó

Almás darált hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Almás darált hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kiolajozunk.
  2. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. A húst, a tojásokat, a reszelt almát, a hagymát, a lágy sajtot, sót, borsot összegyúrjuk.
  5. A masszát a tűzálló tálba simítjuk, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nem kell megijedni, az alma levet ereszt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7712
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás darált hús
8zsuzsa8 210 recept

Ha több zsemlemorzsával csináljuk, akár golyókat is gyúrhatunk a masszából, amit bő, forró olajban kell kisütni. Én jobban szeretem így. Sokszor még ezt a kevés zsemlemorzsát is elhagyom. Könnyű, nem zsíros étel készül belőle. Minden főzelékhez, körethez kitűnő. Ma morzsás karfiolt ettünk mellé tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...