Búzadara

A búzalisztnél durvábbra őrölt gabona, a búza magbelsőjének nagy szemcsés őrleménye, más néven gríz. Ahogy a lisztnek is, a búzadarának is létezik teljes kiőrlésű változata. Édességekhez, levesekhez, tésztákhoz használatos.
Bármikor.
Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
12.68 g
zsírtartalom
0.704 g
szénhidráttartalom
72.83 g
víztartalom
12.67 g
Foszfor
136 mg
Magnézium
47 mg
Kalcium
17 mg
Vas
1.23 mg
B6 vitamin
0.103 g
Niacin - B3 vitamin
3.31 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.58 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.28 mg
fehérje
12.68 g
Zsír
telített zsírsav
0.15 g
egyszeresen telített zsírsav
0.124 g
többszörösen telített zsírsav
0.43 g
ásványi anyagok
Kalcium
17 mg
Vas
1.23 mg
Magnézium
47 mg
Foszfor
136 mg
Nátrium
1 mg
Cink
1.05 mg
Réz
0.189 mg
Mangán
0.619 mg
szénhidrát
rost
3.9 g
víz
12.67 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.28 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.08 mg
Niacin - B3 vitamin
3.31 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.58 mg
Folát
72 µg
B6 vitamin
0.103 g
Kipróbáltuk a Meki legújabb desszertitalát, és szinte biztos, hogy kóstolói két táborra szakadnak majd, hiszen a szénsavas üdítőn lebegő vaníliafagylalt látványra is igen bizarr.
Balogh LillaEgy új tanulmány érdekes eredményekre jutott az ómega-3 zsírsav, egy bizonyos vitaminféle és a rendszeres mozgás együttes hatását illetően.
Németh OrsiValóban lehet mérgező a cukkini? Egy a fontos: ne együk meg a zöldséget, ha nem olyan az íze vagy az állaga, mint szokott!
Németh OrsiZöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
Még a leginkább karbantartott kertekben is megeshet, hogy hangyaboly lepi el a gyepet. Ilyenkor a vegyszeres hangyairtó használata tűnhet a legbiztosabb módszernek, azonban ha szeretnél környezetbarát módon cselekedni, akkor vesd be ezt a hétköznapi fűszert!
Elpislogtuk a márciust, és máris itt vagyunk a tavasz második hónapjában, ami a szebb időn kívül azt is jelenti, hogy nyakunkon a húsvét. Készüljünk az ünnepre pár tojásos ebéd elkészítésével.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!