Sűrített paradicsom
Leírás
A hámozott és mag nélküli paradicsomot először passzírozzák, majd besűrítik. A sűrítés foka különböző lehet, minél magasabb a paradicsom tartalom, annál intenzívebb. A csomagoláson ezt (általában) feltűntenik. Kapható mini konzerv, de tubusos kivitelben is. Utóbbi előnye, hogy használat után visszazárható, így sokáig eláll felbontás után. . Mindig legyen belőle kéznél (vagyis kamrában, hűtőszekrényben). Használhatjuk koncentrált állapotában, vízzel, vagy más folyadékkal higítva, szószokhoz, mártásokhoz, levesekhez, illetve egy-rgy étel szép intenzív piros színének eléréséhez. Állaga a krémszerűen kenhetőtől a rostos, folyósig terjedhet. Forrás: tutitippek.hu
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Felbontás előtt kamrában, szekrényben, felbontás után hűtőben.
100g Sűrített paradicsom
fehérjetartalom
4.32 g
zsírtartalom
0.327 g
szénhidráttartalom
18.91 g
víztartalom
73.5 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
83 mg
Nátrium
59 mg
Magnézium
42 mg
Kalcium
36 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.216 g
Kolin
38.5 mg
Likopin
28764 µg
C vitamin
21.9 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
4.32 g
Zsír
telített zsírsav
0.1 g
egyszeresen telített zsírsav
0.067 g
többszörösen telített zsírsav
0.16 g
ásványi anyagok
Kalcium
36 mg
Vas
2.98 mg
Magnézium
42 mg
Foszfor
83 mg
Nátrium
59 mg
Cink
0.63 mg
Réz
0.365 mg
Mangán
0.302 mg
Szelén
5.3 µg
szénhidrát
rost
4.1 g
cukor
12.18 g
víz
73.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.06 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.153 mg
Niacin - B3 vitamin
3.076 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.142 mg
Folát
12 µg
Kolin
38.5 mg
Alfa-karotin
29 µg
Béta-karotin
901 µg
Likopin
28764 µg
E vitamin
4.3 mg
K vitamin
11.4 µg
A vitamin
76 µg
C vitamin
21.9 mg
B6 vitamin
0.216 g