Tavasszal a hangsúly a zsenge, leveles zöldségeken van, amelyek jellemzően ebben az évszakban teremnek. Egyre inkább kívánjuk a friss zöldségeket, salátákat, korai gyümölcsöket. Érdemes tehát odafigyelni szervezetünk jelzéseire, mindemellett a tudatos vásárlást se feledjük, miszerint: lehetőleg mindig szezonális alapanyagokat vásároljunk. Tudjuk, hogy ezt télen meglehetősen nehéz betartani, viszont a tavasszal igazi kánaán következik. A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nem csak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak. A közelgő zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, ilyen például a spenót, a retek, a római saláta, a snidling, a zöldhagyma, a friss petrezselyem, újhagyma és a bazsalikom.
-
1.
Bazsalikomos karalábé-krémleves
-
2.
Sült retek Witchtől
-
3.
Töltött karalábé
-
4.
Petrezselymes - májas töltött csirkecomb
-
5.
Tárkonyos salátaleves
-
6.
Illatos mandulás sárgarépa
-
7.
Tejfölös-snidlinges bundában sült csirkemell
-
8.
Sóskás-paradicsomos rizsleves
-
9.
Sóskás rizottó parmezánforgáccsal
-
10.
Spárga és halszeletek leveles tésztában
-
11.
Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával
-
12.
Zöldborsó pesto
-
13.
Mentás borsóleves ropogós baconnel
-
14.
Zöldhagymás csirkeleves tésztával
-
15.
Koreai zöldhagymás palacsinta
-
16.
Spenótos serpenyős csirke
-
17.
Hagymás retekkrém
-
18.
Villámgyors házi pesto
-
19.
Tejfölös karalábéfőzelék
-
20.
Újhagymás csirke
-
21.
Újhagymás-petrezselymes torta dióval
-
22.
Nigella pestos borsókrémlevese
-
23.
Spenótos brownie
-
24.
Hush puppies
-
25.
Hagymás krumpli baconnel
-
26.
Baconös brokkoli
-
27.
Fokhagymás tojásleves
-
28.
Brokkoli alapú pizza Grétitől
-
29.
Fokhagymás sajttal töltött rántott hús
-
30.
Medvehagymás pogácsa krumplipüréből
-
31.
Medvehagymás húsgombóc