31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.

Tavasszal a hangsúly a zsenge, leveles zöldségeken van, amelyek jellemzően ebben az évszakban teremnek. Egyre inkább kívánjuk a friss zöldségeket, salátákat, korai gyümölcsöket. Érdemes tehát odafigyelni szervezetünk jelzéseire, mindemellett a tudatos vásárlást se feledjük, miszerint: lehetőleg mindig szezonális alapanyagokat vásároljunk. Tudjuk, hogy ezt télen meglehetősen nehéz betartani, viszont a tavasszal igazi kánaán következik. A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nem csak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak. A közelgő zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, ilyen például a spenót, a retek, a római saláta, a snidling, a zöldhagyma, a friss petrezselyem, újhagyma és a bazsalikom.

  1. 1.

    Bazsalikomos karalábé-krémleves

  2. 2.

    Sült retek Witchtől

  3. 3.

    Töltött karalábé

  4. 4.

    Petrezselymes - májas töltött csirkecomb

  5. 5.

    Tárkonyos salátaleves

  6. 6.

    Illatos mandulás sárgarépa

  7. 7.

    Tejfölös-snidlinges bundában sült csirkemell

  8. 8.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  9. 9.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  10. 10.

    Spárga és halszeletek leveles tésztában

  11. 11.

    Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával

  12. 12.

    Zöldborsó pesto

  13. 13.

    Mentás borsóleves ropogós baconnel

  14. 14.

    Zöldhagymás csirkeleves tésztával

  15. 15.

    Koreai zöldhagymás palacsinta

  16. 16.

    Spenótos serpenyős csirke

  17. 17.

    Hagymás retekkrém

  18. 18.

    Villámgyors házi pesto

  19. 19.

    Tejfölös karalábéfőzelék

  20. 20.

    Újhagymás csirke

  21. 21.

    Újhagymás-petrezselymes torta dióval

  22. 22.

    Nigella pestos borsókrémlevese

  23. 23.

    Spenótos brownie

  24. 24.

    Hush puppies

  25. 25.

    Hagymás krumpli baconnel

  26. 26.

    Baconös brokkoli

  27. 27.

    Fokhagymás tojásleves

  28. 28.

    Brokkoli alapú pizza Grétitől

  29. 29.

    Fokhagymás sajttal töltött rántott hús

  30. 30.

    Medvehagymás pogácsa krumplipüréből

  31. 31.

    Medvehagymás húsgombóc

Olvastad már?

Olcsó tavaszváró lakoma

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...