Illatos mandulás sárgarépa
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
OsztriGa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
229
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
914
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 137.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1349 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12556 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
229
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1478 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 549.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5395 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 21043 micro
-
β-karotin 50222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
914
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2667 micro
-
β-karotin 6365 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répákat megtisztítjuk, ferdén felszeleteljük.
- Serpenyőben felhevítjük a vajat, ráteszük a répaszeleteket, és közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk.
- A fokhagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk és a répához adjuk, rászórjuk a mandulát és a zsályalevélkéket.
- Kis lángon, fedő alatt pároljuk, amíg a répa "roppanósra" puhul. Ez kb. 10-15 perc. Néha kevergessük meg, hogy a mandula, illetve a fokhagyma nehogy letapadjon a serpenyő aljára.
- Végül kostóljuk meg, és ha szükséges (ez ízlés kérdése, illetve függ attól, hogy mennyire édes a répa) sózzuk kissé meg.
- Receptkönyvben: 428
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23418
- Feltöltés dátuma: 2010. november 26.
Ajánló
Köretként, akár önállóan uzsonnára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
OsztriGa
35 recept
Az úgy volt, hogy a legutóbb a pizzoccheri készítésénél nem bírtam betelni a zsálya és fokhagyma ízkombinációjával. Így aztán ma az ebéd készítésénél, amikor is elhatároztam, hogy a rakás sárgarépából mégsem csinálok golyót, bár azért vettem (hála Elif receptjének, szinte mindig van itthon kisebb hadseregnek elegendő répa.,csak lenne aki lereszeli) szóval, elhatároztam, hogy sárgarépa köretet készítek. És ekkor jött az ötlet. A mandula már csak ráadásként jött, az íze végett. Apa elégedetten falatozott belőle, csupán keveselte, hát igen, meg kellett kóstolnom, jó lett-e :D.