r
Nosalty Logó

Illatos mandulás sárgarépa

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Illatos mandulás sárgarépa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 229 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    21043 micro
  • β-karotin
    50222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 914 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2667 micro
  • β-karotin
    6365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megtisztítjuk, ferdén felszeleteljük.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat, ráteszük a répaszeleteket, és közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk.
  3. A fokhagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk és a répához adjuk, rászórjuk a mandulát és a zsályalevélkéket.
  4. Kis lángon, fedő alatt pároljuk, amíg a répa "roppanósra" puhul. Ez kb. 10-15 perc. Néha kevergessük meg, hogy a mandula, illetve a fokhagyma nehogy letapadjon a serpenyő aljára.
  5. Végül kostóljuk meg, és ha szükséges (ez ízlés kérdése, illetve függ attól, hogy mennyire édes a répa) sózzuk kissé meg.
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23403
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Ajánló

Köretként, akár önállóan uzsonnára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illatos mandulás sárgarépa
OsztriGa 35 recept

Az úgy volt, hogy a legutóbb a pizzoccheri készítésénél nem bírtam betelni a zsálya és fokhagyma ízkombinációjával. Így aztán ma az ebéd készítésénél, amikor is elhatároztam, hogy a rakás sárgarépából mégsem csinálok golyót, bár azért vettem (hála Elif receptjének, szinte mindig van itthon kisebb hadseregnek elegendő répa.,csak lenne aki lereszeli)  szóval, elhatároztam, hogy sárgarépa köretet készítek. És ekkor jött az ötlet. A mandula már csak ráadásként jött, az íze végett. Apa elégedetten falatozott belőle, csupán keveselte, hát igen, meg kellett kóstolnom, jó lett-e :D.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...