Az ír konyha fontos alapanyaga a hús, különösen a marha, a bárány és a sertéskaraj, és nagyon ízletes a hagyományos ír kenyér is. A tradicionális ételekben bacon és sok káposzta van. A nap fő étkezése az ebéd, híres italaik pedig a fekete arany, a Guinness és a whiskey. Az ír kávé nem hagyományos ital, főként csak szállodákban és éttermekben kínálják, viszont sok teát isznak.
Az írek legfontosabb ünnepe Szent Patrik napja. Szent Patrik 431-ben kezdte meg hittérítő tevékenységét Írországban, munkájának köszönhetően pedig a katolikus vallás - teljesen meghódítva a szigetet - mintegy 800 évig virágzott Rómától függetlenül. Írország védőszentjének ünnepén a szó szoros értelmében „Áll a Bál”. Mindenki mulat, ünnepel, patakokban folyik a Guinness, zöldbe öltözik az egész ország. A Szent Patrik Nap valószínűleg a világ legszélesebb körben ünnepelt szentjének napja (Argentínától Ausztrálián át Új-Zéland, az Amerikai Egyesült Államok és még Magyarország is ünnepli).
-
1.
Ír póréhagymaleves
-
2.
Ír marha steak borsmártásban
-
3.
Ír szódás kenyér
-
4.
Ír burgonyaleves
-
5.
Ír almatorta
-
6.
Ír halleves
-
7.
Ír pogácsa csomó
-
8.
Ír sörben főtt marha
-
9.
Irish Beef Cobbler
-
10.
Ír whiskey-s torta
-
11.
Guinness sörben sült marhapofa
-
12.
Boxty-ír krumplis palacsinta
-
13.
Savanykás almaleves (Almaleves 4.)
-
14.
Almás pite
-
15.
Scones - angol sós zsemle
-
16.
Ír szerencsesüti
-
17.
Pásztorpite ahogy Gréti készíti
-
18.
Szent Patrik napi briós
-
19.
Marhasült vörösboros pecsenyelével
-
20.
Guinness torta
-
21.
Fish and chips Dacotától