r
Nosalty Logó

Szent Patrik napi briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szent Patrik napi briós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 2329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejszínt megmelegítjük, beleteszünk egy tk cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összegyúrjuk , 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  3. A legalább duplájára kelt tésztát hat részre osztjuk. A tésztát mindig maga alá hajtogatva (mint a zsemle formázásánál) addig formázzuk, míg sima, feszes felületű golyóformát kapunk. Kb. teáscsészényi sütőformákba tesszük, és letakarjuk, míg újra duplájára nőnek (1/4 óra).
  4. A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot, tojássárgáját, pudingport és a likőrt. Folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
  5. A tésztát megkenjük tojás-tej keverékével, és egy ollóval kereszt irányú metszés ejtünk rajta, hogy kis zseb legyen a közepén, ebbe töltünk egy-egy púpozott tk-nyi krémet.
  6. 170 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük benne a briósokat.
  7. Tálalásnál kevés porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8405
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szent Patrik napi briós
Évi néni 1830 recept

Nagyon készülünk a St. Patrick napra férjemmel, mert egy komplett ír fogást szeretnénk elkészíteni. Ez csak egy kis előleg, amit aznap reggelire elkészíthetünk. valamint már jó régen szerettem volna kipróbálni a lisztet, amit Jolimamitól kaptam. Ez a liszt Magyarországon a legnagyobb sikértartalommal rendelkezik, így könnyedén megkelt a tejszínes tészta is vele.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...