Szent Patrik napi briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
25 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
4 kcal
-
1g citruspor0 kcal
-
0 kcal
A kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g tej1 kcal
A krémhez
-
17g tej9 kcal
-
12g baileys38 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
12 kcal
-
6 kcal
Összesen
390
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g gyümölcscukor147 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
5g citruspor0 kcal
-
0 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
70g baileys229 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
-
38 kcal
Összesen
2329
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
32.3g finomliszt118 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
6.5g vaj46 kcal
-
5.2g gyümölcscukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.9g habtejszín38 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
0.6g citruspor0 kcal
-
0.5g vanília kivonat0 kcal
A kenéshez
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
1.3g tej1 kcal
A krémhez
-
12.9g tej7 kcal
-
9g baileys30 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g gyümölcscukor10 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
Összesen
302
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
390
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1522 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 206.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 955 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 726 micro
Összesen
2329
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
4 dkg gyümölcscukor
-
1 csipet só
-
1 dl habtejszín
-
2 dkg friss élesztő
-
0.5 ek citruspor
-
1 teáskanál vanília kivonat
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
A krémhez
-
1 dl tej
-
0.7 dl baileys
-
1 db tojássárgája
-
2 dkg gyümölcscukor
-
10 g vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tésztához
- A tejszínt megmelegítjük, beleteszünk egy tk cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
- A tészta hozzávalóit dagasztógépben összegyúrjuk , 1 órát langyos helyen kelesztjük.
- A legalább duplájára kelt tésztát hat részre osztjuk. A tésztát mindig maga alá hajtogatva (mint a zsemle formázásánál) addig formázzuk, míg sima, feszes felületű golyóformát kapunk. Kb. teáscsészényi sütőformákba tesszük, és letakarjuk, míg újra duplájára nőnek (1/4 óra).
- A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot, tojássárgáját, pudingport és a likőrt. Folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
- A tésztát megkenjük tojás-tej keverékével, és egy ollóval kereszt irányú metszés ejtünk rajta, hogy kis zseb legyen a közepén, ebbe töltünk egy-egy púpozott tk-nyi krémet.
- 170 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük benne a briósokat.
- Tálalásnál kevés porcukorral megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8405
- Feltöltés dátuma: 2013. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Nagyon készülünk a St. Patrick napra férjemmel, mert egy komplett ír fogást szeretnénk elkészíteni. Ez csak egy kis előleg, amit aznap reggelire elkészíthetünk. valamint már jó régen szerettem volna kipróbálni a lisztet, amit Jolimamitól kaptam. Ez a liszt Magyarországon a legnagyobb sikértartalommal rendelkezik, így könnyedén megkelt a tejszínes tészta is vele.