Zsebben sült citromos lazac
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2921
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
5841
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 461.8 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9078.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 707 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 5881 mg
-
Nátrium 1689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1740.4 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 836 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 93 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 9788 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 180 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 2132 mg
-
Retinol - A vitamin: 834 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2921
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 923.6 g
Zsír
-
Összesen 209.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 2100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18157.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 1414 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 1222 mg
-
Foszfor 11763 mg
-
Nátrium 3378 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 3480.8 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 1672 micro
-
B6 vitamin: 28 mg
-
B12 Vitamin: 187 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 19575 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 360 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 4264 mg
-
Retinol - A vitamin: 1669 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
5841
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előkészítünk egy téglalap méretű, hosszabb sütőpapírt, legalább 3x legyen nagyobb, mint a 2 db lazacszelet. A lazacot ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, a citromot szeleteljük fel vékonyan.
- A sütőpapír egyik felét, ahová a lazacot helyezzük majd, vajjal kenjük be. Helyezzük a vajas részre a lazacszeleteket, majd tegyünk rá néhány citromkarikát.
- A sütőpapírt hajtsuk rá a lazacszeletekre úgy, hogy betakarja az egészet. A sütőpapírt a hosszabb részénél hajtogassuk be, majd a 2 végénél szintén, mintegy zsebet készítve.
- 200 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percig, és már tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3071
- Feltöltés dátuma: 2016. január 24.
Ajánló
A sütőpapírban maradt finom szafttal tálaljuk a sült lazacot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Nagyon gyorsan és mosogatnivaló nélkül elkészül, így hetente 1x biztosan elkészítem.