r
Nosalty Logó

Zsebben sült citromos lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Zsebben sült citromos lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2921 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5841 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    461.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9078.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    5881 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    93 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9788 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    180 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    2132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2921 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    923.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18157.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    1414 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1222 mg
  • Foszfor
    11763 mg
  • Nátrium
    3378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3480.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    28 mg
  • B12 Vitamin:
    187 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    19575 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    360 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    4264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1669 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 5841 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítünk egy téglalap méretű, hosszabb sütőpapírt, legalább 3x legyen nagyobb, mint a 2 db lazacszelet. A lazacot ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, a citromot szeleteljük fel vékonyan.
  2. A sütőpapír egyik felét, ahová a lazacot helyezzük majd, vajjal kenjük be. Helyezzük a vajas részre a lazacszeleteket, majd tegyünk rá néhány citromkarikát.
  3. A sütőpapírt hajtsuk rá a lazacszeletekre úgy, hogy betakarja az egészet. A sütőpapírt a hosszabb részénél hajtogassuk be, majd a 2 végénél szintén, mintegy zsebet készítve.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percig, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3042
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Ajánló

A sütőpapírban maradt finom szafttal tálaljuk a sült lazacot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsebben sült citromos lazac
Nihonka 340 recept

Nagyon gyorsan és mosogatnivaló nélkül elkészül, így hetente 1x biztosan elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...