r
Nosalty Logó

Zöldpaprikán és gombán párolt tőkehal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Zöldpaprikán és gombán párolt tőkehal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

halpárolás

köret

Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

halpárolás

köret

Elkészítés

halpárolás

  1. A zöldpaprikát vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A gombát pedig nagy méretűre. (Négy felé elég vágni.)
  2. Serpenyőbe vagy wok-ba 4- 5 ek. vizet teszünk. Közepes lángon felforrósítjuk a serpenyőt.
  3. Az előmelegített serpenyőbe beletesszük a zöldségeket, a zöldségekre tesszük a halszeleteket úgy, hogy ne érjenek a serpenyőhöz. A halszeleteket lehet fagyosan (nem kiolvasztva) a serpenyőbe tenni. A margarint (vagy vajat) a halszeletek tetejére tesszük. Ízlés szerint sózunk. Fedővel lefedjük.
  4. Kb. 10 percig pároljuk. Ha elforr a víz, 1-1 ek. adagot teszünk hozzá/alkalom.
  5. Ha túl sok a víz (= 5 perc után nem forrt el, és kb. ellepi a zöldségeket), akkor levesszük a fedőt 1-2 percig. A kész hal alatt víz már nem lesz. A zöldségek az utolsó egy percben fognak aranybarnára pirulni a vajtól. Vigyázni, mert hamar odaég. A halat ne forgassuk, ha nem szeretnénk, hogy szétessen.
  6. A hal akkor kész, ha a késhegy átjárja.

köret

  1. Sültburgonya-körethez: a burgonyát reszelőn szeleteljük fel. Lehet kerekre vagy csíkokra.
  2. Elmelegített serpenyőben, fedő nélkül, 2- 3 ek. vajon vagy margarinon kisütjük. Chipsesen ropogós lesz kívül, puha lesz belül.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1282
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Megint egy villámrecept. A köretet nem bonyolítottam meg, újra vajban sült buri lett. Most lereszeltem, így chipsesen ropogós, és extra hamar átsül.

Hozzávalók

halpárolás

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...