adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
47
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
47
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
190
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
63
kcal
Elkészítés
- Fél bögre zabpelyhet öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, és kezdjük el főzni nagyobb lángon.
- Miután felforrt, vegyük a legkisebbre a lángot, és adjunk egy csipetnyi sót hozzá.
- Folyamatos kevergetés mellett főzzük 1 órán keresztül. (Egyszer már magára hagytam fedő alatt, és odaégett.)
- Egy szűrőn keresztül szűrjük át a zabpelyhet.
- Tegyük vissza a tűzre ezt a sűrű állagú "krémet", és öntsük fel tetszőleg mennyiségű vízzel. Ha ezt kihagyjuk, akkor nem zabtejünk lesz, hanem zabtejszínünk
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8502
- Feltöltés dátuma: 2011. július 18.
Ajánló
Bármilyen ételhez megfelel, amibe tej, tejföl, tejszín vagy natúr joghurt szükséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zabtejet úgyanúgy lehet használni, mint a tejet. Különleges ízvilággal rendelkezik, és bárki fogyaszthatja, mivel nagyon egészséges. Főleg azoknak ajánlom, akik érzékenyek a tejre. Fontos megemlíteni, hogy magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért a zabtej fiatalok számára igen hasznos. Házilag elkészítve olcsóbb és gazdaságosabb is!