Vörösboros málna sorbet
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 687.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A málnát robotgéppel elpépesítjük, leszűrjük. Ha kell, kétszer, hogy magok ne maradjanak benne. (A robotgép tálját elmossuk :).)
- Lábosba öntjük, hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót, és nagy lángon felforraljuk.
- Amikor kihűlt, mehet vissza a robotgépbe, majd a fagyasztóba, és utána a story részben leírtak szerint készítjük.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4688
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ami a legjobb volt ebben a sorbet készítésében, az az, hogy közben rájöttem, hogyan készítsek krémes fagylaltot/sorbet-t fagyigép nélkül. Amire szükségünk van, az egy késes mixer. Az én botmixeremhez gyári tartozék volt egy kb. 1 liter űrtartalmú aprító edény és hozzá egy dupla kés. Ennek a kis eszköznek a segítségével csodás fagylaltot lehet készíteni. A hozzávalókat a mixer táljában keverjük ki, majd úgy, ahogy van, késestül, mindenestül (a rúdmixert nyilván nem :p), belökjük a fagyasztóba. Pár óra elteltével kivesszük a fagyóból, (mikor már kezd megfagyni), rácsatlakoztatjuk a botmixert, és alaposan átkeverjük. Ezt 3-4 alkalommal kell megismételni. Garantáltan kinyírja az összes jégszilánkot. Az előnye az, hogy a.) nem kell felesleges kőccségbe verni magunkat fagyigép-vásárlás okán b.) ami általában úgyis a konyhaszekrény tetején/aljában/spájzban/garázsban porosodik c.) általában sokkal kisebb hely kell neki a fagyasztóban, mint egy fagyigép bili méretű táljának.