Túró házilag sütőben
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 33% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
187
kcal
- 33% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3280 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2280 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1000 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1120
kcal
- 33% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Hagyjuk a tejet pár napig állni szobahőmérsékleten, vagy ha hideg van, inkább langyos helyen, hogy aludttej lehessen belőle. Jénaiban szoktam csinálni, mert akkor nem kell majd átszedni a sütőbe tételkor. Akkor jó, amikor már nem folyós állagú.
- Az aludt tej tetején levő zsírosabb réteg a tejföl. Letudjuk szedni róla kanállal, és már meg is van a tejfölünk a készülő túrós tésztához.
- Ha megvan az aludt tej, cikkezzük be úgy, mintha egy süteményt vagy tortát akarnánk felszelni, lényeg, hogy kisebb darabokká tudjon majd alakulni.
- Tegyük sütőbe 60 és 90 C fok közé, lényeg, hogy ne emelkedjen 100 C fok fölé. Én lefedve szoktam csinálni, de egy idő után le lehet venni a fedőt. A jénai azért is jó, mert látni fogjuk, hogyan alakulnak gombóccá a felszeletelt darabok. Ez egészen sokáig (1-2 óra) is eltarthat, időnként nézzünk rá, hogy milyen az állaga.
- Ha elkészült, ízre és állagra is túró, akkor hagyjuk kihűlni. Akár egy éjszaka is kellhet hozzá. Majd szűrjük le, és elkészült a finom friss túró.
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2596
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.
Ajánló
Pirított császárszalonna, széles metélt, tejföl és a túrós tészta új értelmet nyert számomra. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a túró sokkal ízletesebb és levesebb is a boltinál. A családom és én is imádjuk! Elkészítéséhez pedig igazán nem kell nagy hozzákészülés.