A tökéletes sült krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g mogyoróolaj188 kcal
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
340g mogyoróolaj751 kcal
Összesen
982
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
54.1g burgonya31 kcal
-
0g só0 kcal
-
45.9g mogyoróolaj102 kcal
Összesen
133
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
982
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
133
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
4 dl mogyoróolaj
Elkészítés
- Egy nagy tálat megtöltünk hideg vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, és hosszában egy centis hasábokra vagdossuk, majd a vízbe tesszük, és hagyjuk fél-egy órát ázni, hogy kioldódjon belőle a keményítő egy része.
- Leöntjük róla a vizet, átmossuk és szárazra töröljük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban 140 fokosra hevítjük, majd több adagban 6-8 perc alatt opálosra, puhára "főzzük" benne a burgonyákat.
- Szűrőlapáttal kiszedjük, és egy tepsin elterítjük, majd hagyjuk állni negyed órán át.
- Eztán az olajat forróra, 190 fokosra melegítjük, és az előpárolt burgonyát több adagban, 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk benne.
- Papírtörlővel bélelt tálba szedjük a krumplit, megsózzuk, kivesszük a papírt, és alaposan összerázzuk, majd azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 37353
- Feltöltés dátuma: 2018. június 15.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi köretek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Nem az alapanyagokban, hanem a technikában rejlik a recept különlegessége. A végeredmény belül puha, kívül ropogós burgonya lesz. Íme a tökéletes sült krumpli Anthony Bourdain nyomán.