Tojásos sültpaprika
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g paprika41 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
367
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g paprika82 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
735
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
65.6g paprika11 kcal
-
28.9g tojás36 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 266.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1186 micro
Összesen
367
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 532.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 853 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2372 micro
Összesen
735
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Csíkokra vágjuka csumázott paprikát.
- Olajat melegítünk a serpenyőben.
- Lassan, először fedő alatt sütjük a paprikát.
- Amikor üveges már, levesszük a fedőt, nagy lángra kapcsolva, állandóan kevergetveelpárologtatjuk a levét.
- Ráütjük a felvert tojásokat.
- Addig kevergetjük, míg a tojás keményre sül.
- Jó étvággyal megesszük!
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 33976
- Feltöltés dátuma: 2008. december 25.
Ajánló
Salátával vagy savanyúsággal villásreggelire, vacsorára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Imrénél vásároltam a zöldségeket - mint mindig -, kajákról beszélgettünk - mint mindig. Láttam, nagyokat nyel, kérdem: - Evett ma már valamit egyáltalán? - délelőtt voltunk. Csillogó szemekkel válaszolt: - Oh, igen! Nusika hozott lecsót! Nem olyan igazit, tudja, paradicsom nem volt benne, csak paprika és tojás. - nagyot nyelt az emlék hatására. - Tojásos sültpaprika! - mondtam a felismerés és az emlékezés örömével, és én is nagyot nyeltem. Gyorsan vettem paprikát hozzá - lecsópaprikát, abból is a legzöldebb, legfűvebb, teljesen húsnélkülit - abból a legfinomabb a tojásos sültpaprika!