r
Nosalty Logó

Tojásos sültpaprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tojásos sültpaprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2372 micro
Összesen 735 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csíkokra vágjuka csumázott paprikát.
  2. Olajat melegítünk a serpenyőben.
  3. Lassan, először fedő alatt sütjük a paprikát.
  4. Amikor üveges már, levesszük a fedőt, nagy lángra kapcsolva, állandóan kevergetveelpárologtatjuk a levét.
  5. Ráütjük a felvert tojásokat.
  6. Addig kevergetjük, míg a tojás keményre sül.
  7. Jó étvággyal megesszük!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 33976
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 25.

Ajánló

Salátával vagy savanyúsággal villásreggelire, vacsorára.

Receptkategóriák

Tojásos sültpaprika
Harmathy Ildikó 313 recept

Imrénél vásároltam a zöldségeket - mint mindig -, kajákról beszélgettünk - mint mindig. Láttam, nagyokat nyel, kérdem: - Evett ma már valamit egyáltalán? - délelőtt voltunk. Csillogó szemekkel válaszolt:  - Oh, igen! Nusika hozott lecsót! Nem olyan igazit, tudja, paradicsom nem volt benne, csak paprika és tojás. - nagyot nyelt az emlék hatására. - Tojásos sültpaprika! - mondtam a felismerés és az emlékezés örömével, és én is nagyot nyeltem. Gyorsan vettem paprikát hozzá - lecsópaprikát, abból is a legzöldebb, legfűvebb, teljesen húsnélkülit - abból a legfinomabb a tojásos sültpaprika!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...