r
Nosalty Logó

Tepsiben sült krumpli Boboj konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boboj
Tepsiben sült krumpli Boboj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1617 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyát, megmossuk, lecsöpögtetjük, és felvagdossuk kockákra.
  2. Egy tálba öntsük bele az olívát, keverjük bele a fűszert, majd tegyük bele a krumplit, és jól forgassuk át.
  3. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és terítsük bele a krumplit.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 45 percig.
  5. Tipp: hosszúkásra is lehet vágni a burgonyát, és bármilyen fűszerezést lehet alkalmazni, valamint vacsorára isteni finom tud lenni egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatóssal. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7264
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Receptkategóriák

Nincsen sztori. :) Untam az ácsorgást a serpenyő mellett, és addig kísérleteztem, míg megszületett ez a rettentően egyszerű és háziasszonykímélő recept. A krumpli isteni lesz, a belseje krémes, kívül pedig finoman sült kérget fog kapni. Nálunk mindenki imádja. A Tesómnak is mondtam, miután már mindent kitaláltam, de ő tamáskodott, hogy hű meg há, hát mégse olyan, mint a serpenyős. Aztán terhes lett a kis Tündérbogár Keresztfiammal, és már nem volt kényelmes ácsorogni a tűzhely mellet. Felhívott, hogy akkor hogy is van az a tepsis cucc? Na, azóta ő is így süti, mert most már a serpenyőset nem hajlandó megenni a családja. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...