Tejfölös-szalonnás tepsis krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
494
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
2961
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
189
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 797.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
494
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 235.1 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4782.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 3546 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
2961
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 dl tejföl
-
20 dkg kolbász
-
15 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A kolbászt és a szalonnát kisebb kockára vágjuk, és saját zsírján addig sütjük, amíg üveges nem lesz.
- A nyers burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és kivajazott tűzálló edénybe tesszük.
- Teszünk egy réteg burgonyát, megszórjuk egy kis sóval, a kiolvasztott szalonna zsírjával és a kolbásszal, majd újra egy réteg burgonya, szalonna, kolbász. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
- A tejfölt jól elkeverjük egy kis sóval, a pirospaprikával, és ráöntjük az egészet a tepsiben lévő burgonyára.
- Alufóliával lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk, és az egészet jó ropogósra sütjük.
- Melegen, savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6548
- Feltöltés dátuma: 2013. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű és nagyszerű egytálétel.