Tejfölös-sajtos krumpli duszil konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
duszil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
529
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3172
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1664.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 227.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
529
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 213 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9988 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 2543 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2066 mg
-
Nátrium 4911 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1365 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1913 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 1868 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
3172
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
139
kcal
Elkészítés
- A krumplit héjastól megfőzzük. Mielőtt teljesen megfő, levesszük a tűzről, leöntjük a vizet és meghámozzuk (azért nem szabad teljesen puhára főzni, mert le kell reszelni).
- A krumplit tökgyalun lereszeljük.
- Egy tepsit kikenünk margarinnal. A krumpli felét szépen beletesszük. Kicsit nyomkodjuk meg, nelegyen laza a szerkezete.
- A krumplit sózzuk meg, majd kenjük meg atejföl felével.
- A sajtot lereszeljük (elég a tökgyalun, nem kell kisebbméretű reszelő, mivel elolvad a sajt). A sajt felét eloszlatjuk a tejföl tetején.
- A krumpli másik felét eloszlatjuk az eddigi réteg tetején. Sózzuk, megkenjük tejföllel, és a maradék sajtot egyenletesen eloszlatjuk rajta (a sajtot ne túlozzuk el, mert akkor a végén nem lehet szépen vágni).
- 2-3 evőkanál olajat a tetejére öntünk, és addig sütjük, míg a sajthalványan megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33×22×6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5606
- Feltöltés dátuma: 2013. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
duszil
6 recept
Ezt a köretet egy rokonunk esküvőkre készítette el köretként a 70-80-as években. Róla nevezte el a család Gyula krumplinak. A családi ünnepek nélkülözhetetlen körete.