Tartósítószermentes paradicsomszósz télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g paradicsom1800 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1839
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.9g paradicsom18 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
18
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 945.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1230 micro
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5061.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 1100 mg
-
Foszfor 2400 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 120 mg
VÍZ
-
Összesen 9452 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4200 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1370 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 790 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1500 micro
-
Kolin: 670 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10100 micro
-
β-karotin 44900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 257300 micro
-
Lut-zea 12300 micro
Összesen
1839
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2570 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
-
10 kg paradicsom
-
1 csapott ek cukor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomokat alaposan megmossuk. Ha van hibás része, kivágjuk. Mindegyiket félbevágjuk.
- Átpasszírozzuk nyersen vagy főve.
- A levet felrakjuk főni a cukorral és a sóval. Ha felforrt, fogunk egy tiszta textil pelenkát, azt ráterítjük a lére, és egy kancsóval vagy egy merőkanállal lenyomjuk, így letudjuk szedni róla a vizet.
- Ha leszedtük a vizet, akkor még a kívánt állag eléréséig főzzük.
- A befőttesüvegeket elmossuk, és egy tepsibe állítjuk, aminek az aljában 1 ujjnyi víz van. 180 C-os sütőben 10 percig sterilizáljuk.
- Egy nagy fazék aljába 3-4 fehér konyharuhát rakunk, és 1/4-ig megtöltjük vízzel, amit 60-70 C-ra melegítünk.
- Az üvegeket peremig töltjük paradicsomszósszal, és egy papírtörlővel megtöröljük a száját. Rácsavarjuk a kupakot, és beleállítjuk a vízbe. Víz forrásától számítva 30 percig teljes lángon forraljuk. Ha letelt az idő, elzárjuk a gázt, és az üvegeket egy konyharuhára kitesszük hűlni a pultra. 1-2 évig eláll.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3972
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Idén kipróbáltuk a tartósítószermentes elrakást, és hát ez a recept vált be a leghatékonyabban. Egyszerű, és megéri rászánni az időt, hiszen télen a legjobb a spagettivel :)