Tarka rántotta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
30g spenót5 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.4g tojás56 kcal
-
12.1g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
-
40.3g paradicsom7 kcal
Összesen
94
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1664 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1664 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3245 micro
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1038 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db paradicsom
Elkészítés
- Külön-külön edénybe felütjük a két tojást.
- Az egyiket felverjük, sózzuk, teflonserpenyőben a szokott módon rántottát sütünk.
- A másik tojást is felverjük, majd belekeverjük a maradék spenótfőzeléket. Ha kell, utánasózzuk, majd megsütjük.
- A tányéron egymás mellé csúsztatjuk a kétféle rántottát, paradicsommal díszítjük.
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2856
- Feltöltés dátuma: 2013. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Amikor spenótot főzök, mindig teszek el belőle keveset másnap reggelre, hogy tarka rántottát készítsek. Ha sok a maradék, csak zöld rántotta készül, de ekkor sajtot reszelek rá. Ha bővelkedünk energiában, harmadik tojásból és kevés sűrített paradicsomból vagy paprikakrémből (ajvar) piros rántottát is készíthetünk.