Tang zhong - a kenyérdoktor
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 153.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Elkészítés
- Keverjünk össze egy rész lisztet öt rész folyadékkal, hogy sima tésztaszerűséget kapjunk. Ez általában a víz, de lehet tej vagy a kettő keveréke.
- Az elegyet ezután melegítjük egy lábasban, amíg el nem éri pontosan a 65 °C-ot. Mivel egy átlagos háztartásban nem használunk hőmérőt a főzéshez, akkor mondjuk, hogy kész, ha a fakanállal rajzolni tudunk a lábas alján. Vigyázat, nem szabad, hogy megváltozzon a színe. (lásd a kép)
- Ezután levesszük a főzőlapról, hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre lefedve, hogy ne bőrösödjön a teteje.
- Ha nem használjuk azonnal kenyérkészítéshez, a Tang Zhong a hűtőben néhány napig eláll egy lezárt edényben. Én egy kisebb csavaros üveget rendszeresítettem e célra.
- Használat előtt kb. 1 órával kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletű legyen.
- A Tang Zhongot adjuk a liszthez és a folyadékhoz, és gyúrjunk kenyeret a megszokott módon.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 4 perc
Véletlenül bukkantam erre a furcsa nevű anyagra. Magyarul vizes rántás. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire képes a liszt és víz elegye főzéssel megváltoztatni a kenyér szerkezetét. Eredetileg a japánok alkalmazták, de hamar „végigfertőzte” egész Ázsiát, mire megszületett "A 65 °C-os kenyérdoktor" című könyv. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a kenyér friss marad hosszabb ideig anélkül, hogy használnánk mesterséges tartósítószert.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!