r
Nosalty Logó

Tang zhong - a kenyérdoktor

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szeva
Tang zhong - a kenyérdoktor
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

27
Kalória
0.8g
Fehérje
5.7g
Szénhidrátok
0.1g
Zsír
38.4g
Víz
-
Koleszterin
202.5mg
Rost
20.3mg
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. Keverjünk össze egy rész lisztet öt rész folyadékkal, hogy sima tésztaszerűséget kapjunk. Ez általában a víz, de lehet tej vagy a kettő keveréke.
  2. Az elegyet ezután melegítjük egy lábasban, amíg el nem éri pontosan a 65 °C-ot. Mivel egy átlagos háztartásban nem használunk hőmérőt a főzéshez, akkor mondjuk, hogy kész, ha a fakanállal rajzolni tudunk a lábas alján. Vigyázat, nem szabad, hogy megváltozzon a színe. (lásd a kép)
  3. Ezután levesszük a főzőlapról, hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre lefedve, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  4. Ha nem használjuk azonnal kenyérkészítéshez, a Tang Zhong a hűtőben néhány napig eláll egy lezárt edényben. Én egy kisebb csavaros üveget rendszeresítettem e célra.
  5. Használat előtt kb. 1 órával kivesszük a hűtőből, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  6. A Tang Zhongot adjuk a liszthez és a folyadékhoz, és gyúrjunk kenyeret a megszokott módon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 4 perc

Véletlenül bukkantam erre a furcsa nevű anyagra. Magyarul vizes rántás. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire képes a liszt és víz elegye főzéssel megváltoztatni a kenyér szerkezetét. Eredetileg a japánok alkalmazták, de hamar „végigfertőzte” egész Ázsiát, mire megszületett  "A  65 °C-os kenyérdoktor" című könyv. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a kenyér friss marad hosszabb ideig anélkül, hogy használnánk mesterséges tartósítószert.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!