Tang zhong helena konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
65 °C
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 254.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
2.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A vizet a liszttel sűrűre főzzük, közepes hőfokon (legalább 65 C), legalább 1 percig.
- Kihűtve használjuk kalácsba, kenyérbe, pogácsába.
- Hűtőben 3-4 napig tárolható.
- Sütés hőfoka: 65 °C
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3003
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Ajánló
El lehet kisebb és nagyobb mennyiségben készíteni. Üvegben tárolhatjuk 3-4 napig a hűtőben. Nagyon finom, könnyű a tészta állaga. A vizet helyettesíthetjük tejjel is, ugyanannyi mennyiséggel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Ez egy régi, japán módszer, napokig friss marad a kalács. A tészta könnyű szerkezetű, és így a liszt több vizet tud magába szívni. Hasonló funkciója van, mint az élőkovásznak. Én mind a kettőt használtam kifliben.