Szupergyors zöldbors mártás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
3g zöldbors8 kcal
-
0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
350
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
6g zöldbors15 kcal
-
0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
699
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
-
6.4g vaj46 kcal
-
2.7g zöldbors7 kcal
-
0 kcal
-
90.9g habtejszín265 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
318
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
350
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 73.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
699
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
1.5 ek zöldbors
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
2 dl habtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldborsot mozsárban összetörjük.
- A felhevített vajon megpirítjuk a borsot. Vigyázzunk, mert egy idő után elkezd pattogni.
- Ekkor hozzáadjuk a mustárt, jól elkeverjük, és felöntjük a tejszínnel.
- Jól összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, és melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 529
- Össznézettség: 184661
- Feltöltés dátuma: 2016. február 20.
Ajánló
Néha, amikor még sűrűbbre szeretném készíteni a szószt, akkor teszek hozzá egy kevés keményítőt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Laura36
77 recept
Imádom a fűszeres, főképp a borsos ételeket. Szerintem az egyik legjobb (és leggyorsabb) mártás, ami eszméletlen módon feldobja a legunalmasabb sültet is!