r
Nosalty Logó

Szupergyors eperdzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Szupergyors eperdzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3757 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 313 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cukor
    868 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1658 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 3757 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki.
  2. Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba.
  3. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet.
  4. Feltesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetjük.
  5. Megvárjuk, míg felforr, és 2 percig bugyogni hagyjuk.
  6. Előre sterilizált üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk, és úgy hagyjuk pár percig.
  7. Azonnal mehet a kamrába, teljes kihűlés után pedig fogyasztható is.
  8. Ebből az adagból 2 liter lekvár lesz.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 88209
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Saját sütésű kalács, házi vaj! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekvárt főzni jó. Legalább olyan jó, mint kenyeret sütni, meg joghurtot erjeszteni - fene tudja, biztos a műkaják iránti útálatom egyik jele a "csinálj minél több mindent magad" dolog. De a lekvárfőzéshez sajnos sok idő kell - meg rengeteg cukor, úgyhogy sokáig nehezen vettem rá magam az ügyre. Aztán egyszer AzEszter feltöltött egy szuper receptet, és azóta csak így csinálom a nyári lekvárokat (Kortesbeszéd dzsemfix mellett ugyanitt  megtalálható). Most, hogy az eper ára is végre lejebb csúszott (a csarnokban már 390 Ft-ért van édes, finom tahi eper, juhú!) éreztem, hogy eljött az ideje, hogy legalább 1 órát eltöltsek a konyhában, hogy aztán 7 üveg lekvárral nőjön a kamrapolc tartalma. :) Külön nagy előnye, hogy mivel a dzsemfixben lévő pektin zselésít, és természetesen tartósít, nem kell telenyomnunk cukorral, sőt! Készülhet mézzel, steviával, xilittel, bármilyen édesítővel, amivel csak szeretnénk! A pár perces főzési idő miatt nem esik szét a gyümölcs, megőrzi az ízét, és ha kibontjuk az üveget (hónapok múlva is) igazi gyümölcsízt kapunk, nem egy cukros pempőt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...