Szupergyors eperdzsem
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 213.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2030.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 948.4 g
-
Cukor 868 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 2564.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1658 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 677 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Elkészítés
- A gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki.
- Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba.
- Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet.
- Feltesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetjük.
- Megvárjuk, míg felforr, és 2 percig bugyogni hagyjuk.
- Előre sterilizált üvegekbe töltjük, fejtetőre állítjuk, és úgy hagyjuk pár percig.
- Azonnal mehet a kamrába, teljes kihűlés után pedig fogyasztható is.
- Ebből az adagból 2 liter lekvár lesz.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 426
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 88209
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Saját sütésű kalács, házi vaj! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lekvárt főzni jó. Legalább olyan jó, mint kenyeret sütni, meg joghurtot erjeszteni - fene tudja, biztos a műkaják iránti útálatom egyik jele a "csinálj minél több mindent magad" dolog. De a lekvárfőzéshez sajnos sok idő kell - meg rengeteg cukor, úgyhogy sokáig nehezen vettem rá magam az ügyre. Aztán egyszer AzEszter feltöltött egy szuper receptet, és azóta csak így csinálom a nyári lekvárokat (Kortesbeszéd dzsemfix mellett ugyanitt megtalálható). Most, hogy az eper ára is végre lejebb csúszott (a csarnokban már 390 Ft-ért van édes, finom tahi eper, juhú!) éreztem, hogy eljött az ideje, hogy legalább 1 órát eltöltsek a konyhában, hogy aztán 7 üveg lekvárral nőjön a kamrapolc tartalma. :) Külön nagy előnye, hogy mivel a dzsemfixben lévő pektin zselésít, és természetesen tartósít, nem kell telenyomnunk cukorral, sőt! Készülhet mézzel, steviával, xilittel, bármilyen édesítővel, amivel csak szeretnénk! A pár perces főzési idő miatt nem esik szét a gyümölcs, megőrzi az ízét, és ha kibontjuk az üveget (hónapok múlva is) igazi gyümölcsízt kapunk, nem egy cukros pempőt.