Szellemek Halloween-re
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g csokoládé3 kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
43.8g tojásfehérje23 kcal
-
54.8g porcukor212 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g csokoládé7 kcal
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.2 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 140.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 4% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Afriss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, arobotgép legkisebb fokozatán kezdjük elfelverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ( A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.)
- A sütőt melegítsük elő. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral.
- A szellemek megalkotásához használhatunk habzsákot. A habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe.
- A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
- A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el.
- A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és szárítsuk.
- Vízgőz felett olvasszunk meg 1 kocka csokoládét.
- A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 84167
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Ajánló
A szellemek elkészítéséhez kétszer láttam neki. (A képen látszik is, van szellem ami több kis gombócból áll -- nos, azok a nem sikerültek.). Most már tudom, (sejtem), hogyan lehet igazán jó, formázható habcsókot csinálni: a lehető legkisebb fokozatot kell használni a robotgépen! Én a második alkalommal vízgőz felett készítettem a habcsókot - lehetséges, hogy ez is közrejátszott a sikerben. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermeintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek benne. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. Én a süteménykészítést választottam a felajánlott egyéb segítési (takarítás, díszítés) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik. Ezt a receptet ezen, a kreatív ötleteket adó oldalon találtam, itt.