r
Nosalty Logó

Székelykáposzta kuktában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Székelykáposzta kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tálaláshoz

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tálaláshoz

Összesen 1128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A tálaláshoz

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1780 micro
Összesen 1128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A felaprított vöröshagymát olajon megdinszteljük a kolbász karikákkal.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb 2 kk pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük 5 dl vízzel.
  3. Közben a savanyú káposztát alaposan kinyomkodjuk, és átmossuk (én picit fel szoktam vágni, hogy ne legyen annyira hosszú). Ezt is hozzáadjuk a húshoz, teszünk bele 3 babérlevelet, sót, pici köményt és annyi vizet, hogy szűken ellepje.
  4. A kukta tetejét lezárjuk, nagy lángon addig főzzük, amíg a pöcök ki nem jön, utána kis lángon még 15 perc.
  5. Ha visszament a pöcök, akkor lehet kinyitni.
  6. Tejföllel ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 166
  • Össznézettség: 34506
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a kuktámat. :) Természetesen ahány ház, annyi székelykáposzta. Én gyerekkorom óta csak ezt vagyok hajlandó megenni, mert ezt aputól tanultam. :)

Hozzávalók

A káposztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...