Sült tyúk sült májas lebbencstésztával
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g tyúk197 kcal
-
83g csuszatészta309 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g tyúk1183 kcal
-
500g csuszatészta1855 kcal
-
132g csirkemáj157 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
61.3g tyúk72 kcal
-
30.6g csuszatészta114 kcal
-
8.1g csirkemáj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 761 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.8 g
Zsír
-
Összesen 96.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3756.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 467 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 2146 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 374.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 513.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4576 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1994 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 4568 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 16% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tyúkot feldaraboljuk (mint amikor pörköltet főzünk). A zsírját kis darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban kisütjük, majd a húst rátesszük, és fehéredésig pírítjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst, megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Néha ránézünk, megkevergetjük . Ez kb 1-1,5 óra (attól függ, hogy mennyire öreg a tyúk).
- A víznek el kell főnie róla; a visszamaradt zsíron szép pirosra sütjük a tyúkdarabokat.
- Közben a tésztát feltesszük forrásban lévő sós vízbe főni.
- Kiszedjük a zsírból a húst. A májat és a tojáskezdeményeket (jobb esetben van a tyúkban, ha nincs, akkor természetessen elhagyható) megsütjük benne.
- Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, és a megfőtt és lecsepegtetett lebbencstésztát összekeverjük vele. Egy kicsit lepirítjuk, majd a sült húsokat visszatesszük a lábasba, és jól átkeverjük az egészet.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10340
- Feltöltés dátuma: 2010. július 07.
Ajánló
Nagyon finom és egyszerű étel. Plusz zsírt nem kell mellé tenni, mert ha jó házi tyúkból készítjük, akkor elég a saját zsírja is A képen látszik, hogy a tojásképződményeket is megsütöttem, de azt nem törtem szét, hanem egyben hagytam . Egy lábasban süssünk mindent, és amikor a tésztát beletesszük, jól felszedi a pörzsanyagokat a lábasról. Bolti tyúkból még sosem készítettem, így nem tudom, hogy azzal milyen lenne, és mennyi ideig kellene főzni. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretjük a tyúkhúst, de csak a kukoricán nevelkedett, kapirgáló egyedeket részesítjük előnyben. Nagyon sokféleképpen lehet elkszíteni a tyúkot. A jó öreg pörkölt és töltött tyúk helyett készítettem ezt a tésztás változatot, amit sogórnőmtől tanultam. Köszönet neki érte. Vettem hozzá plusz csirkemájat (3 db-ot), mert a tyúk egyetlen mája kevés lenne, de nem kell hozzá sok, 3 db pont elég.