Spárga fóliában
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
125
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g fehér spárga140 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
499
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
95.2g fehér spárga13 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
47
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 165.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 806 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
125
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 660.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 295 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 3222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4970 micro
Összesen
499
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 473 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
1 kg fehér spárga
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Megtisztítjuk a spárgát.
- 4 db megfelelő nagyságú vastag (!) alufóliát előkészítünk, és mindegyikre 6 db spárgát helyezünk. Megsózzuk, a petrezselymet nem aprítjuk, a levelekkel ízlés szerint megszórjuk, majd bőven teszünk rajuk vajdarabkákat.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a spárgát becsomagoljuk a fóliába.
- A 4 csomagot a sütőrácsra helyezzük, és 20 percig (roppanósra) pároljuk. Ha nem így szeretjük, akkor ellenőrizzük, és pároljuk tovább ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19958
- Feltöltés dátuma: 2015. április 09.
Ajánló
Ízlés szerinti köretet, mártást adjunk mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Ma találtam egy német szakácsoldalon ezt a remek receptet. Előnye, hogy a spárga megtartja az aromáját, és az elkészítése nagyon egyszerű. Mint alap, különböző variációkhoz is nagyon alkalmas. Ma csak simán, egy kis hollandi szósszal tálaltam, lévén böjtös vacsorának készítettem.