Sonkával-hagymával sült burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
45g lilahagyma16 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
500g burgonya289 kcal
Összesen
374
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Összesen
749
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7.6g lilahagyma3 kcal
-
8.4g sonka12 kcal
-
84g burgonya49 kcal
Összesen
64
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
374
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1903.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 667.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
749
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 közepes db burgonya
Elkészítés
- A hagymát félbevágjuk, majd hosszában szeletekre.
- A krumplikat alaposan megtisztítjuk, de nem pucoljuk meg, kb 5 mm-es karikákra vágjuk.
- A sonkát 2-3 mm x 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk.
- Egy hőálló tál aljába lefektetjük a sonka felét, rádobáljuk a hagyma mennyiségének a felét, majd mehet az összes krumpli, erre jöhet a lilahagyma másik fele, a legvégén a sonka a tetejére.
- Mehet a sütőbe (én amikor már kisült a zsírja a sonkának, akkor tettem rá alufóliát, majd amikor a krumpli elég puha volt levettem, és néhány percig még pirítottam).
- Menet közben átforgatható az egész, így mindenhol szép pirosra sül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 10442
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Ajánló
Akár szalonnával is elkészíthető, igazából úgyis a zsírra van szükség, de aki akar némi húst is enni, az maradjon a sonkánál. Nálam a krumpli volt a lényeg :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első készítésnél nagy sikert aratott, pedig féltek a vendégeim, hogy milyen lesz héjastól a krumpli... hát feldobja az ízét!