adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
150g hal86 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
250g só0 kcal
Összesen
93
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g hal346 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1000g só0 kcal
Összesen
372
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33.9g hal20 kcal
-
9.6g citrom1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
56.5g só0 kcal
Összesen
21
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97243.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 96942 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
93
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388974.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 387770 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 364.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 446 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
372
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21963.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 21896 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg hal
-
1 db citrom
-
1 szál petrezselyem
-
100 dkg só
Elkészítés
- Az egész friss halbelsőségét eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A pikkelyeket nem kell leszedni, de jól meg kell sikálni. A citromot körömkefével, meleg víz alatt megtisztítjuk.
- Egy tepsiben elterítjük a só felét, a halat belülről is megsózzuk, a hasüregébe rakjuk a petrezselymet és 1-2 citromkarikát, és a sóágyra helyezzük.
- A maradék sót a tetejére szórjuk, rányomkodjuk, és vízzel megspricceljük. Ettől összetapad, sütés közben kemény kérget képez.
- Előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük.
- 40 perc sütés után kivesszük, a sóréteget megütögetjük, ami a hal bőrével együtt le fog válni. (Pikkelyes hal esetén. Ha a pikkelyeket eltávolították, a képen látható módon a bőr a halon marad. Ezt egyszerűen hosszában, középen az ún. oldalvonalánál bevágjuk, és két oldalra könnyedén lehúzzuk róla.)
- Friss salátával tálaljuk, krumplipürét, petrezselymes burgonyát, vagy párolt rizst adhatunk mellé.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 8011
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Ajánló
Elsősorban hasnyálmirigy -gyulladással élők számára ajánlom, de jól beilleszthető bármely emésztőrendszert kímélő diétába, fogyókúrába is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mercédesz
3 recept
Pancreatitis-es (hasnyálmirigy-gyulladás) diétában zsír- és fűszerszegény ételeket szabad csak fogyasztani. Mikor már unalmas a csirkemell, pulykamell, és persze az olajban sütés szóba se jöhet, remek, mégis egyszerű megoldás a sóban sült hal! Kalóriaszegény, fogyókúrás diétába is jól beilleszthető, főleg fehér húsú halból készítve.