adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g sárgabarack56 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
50g sárgabarack22 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g agar agar0 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 225.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1272 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 901 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sárgabarack
-
5 dl víz
-
3 ek agar agar
Elkészítés
- A sárgabarackot kimagozzuk, és botmixerrel pürésítjük. Félretesszük.
- Egy kis főzőedényben a vízre szórjuk az agar agart, DE MÉG NE KEVERJÜK EL!
- Forraljuk fel, majd keverjük el az agar agar-t a gyöngyöző vízben.
- 5 percig még gyöngyözve forraljuk, hogy az agar agar szemcsék feloldódjanak - különben darabos lesz a zselénk.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük bele a sárgabarack pürét.
- 900 ml zselét kapunk. Formába vagy desszertes pohárkákba öntsük, és hűtőben dermesszük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3509
- Feltöltés dátuma: 2016. július 08.
Ajánló
Zselatinnal is készíthetjük. A csomagoláson leírtak alapján adagoljuk a zselatint. A sárgabarackpürébe cukrot vagy édesítőszert keverhetünk ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Használjuk ki az idénygyümöcsöket! Ezt a zselét 5 napig tárolhatjuk a hűtőben. Édesszájúak keverjenek cukrot vagy édesítőszert bele. Gyümölcsszósszal nyakon öntve is tálalhatjuk.