Sárgabaracklekvár tartósítószer nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g sárgabarack2232 kcal
-
1500g cukor5805 kcal
Összesen
8037
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 4239 micro
-
β-crypt 403 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
670
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2264.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2016.8 g
-
Cukor 1927 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 4015.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4464 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 465 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 50871 micro
-
β-crypt 4836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4139 micro
Összesen
8037
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
5 kg sárgabarack
-
1.5 kg cukor
Elkészítés
- 1 kg kimagozott sárgabarackhoz 30 dkg cukor kell. Főzőedénybe tesszük a megtisztított, kimagozott sárgabarackokat. Kézzel jól szétmancsingoljuk:) cukorral együtt,de lehet ledarálni is (én szeretem, ha kis sárgabarackdarabkák is vannak benne), majd másnapig hűvös helyen pihentetjük.
- Következő nap forrástól számítva 30 percig főzzük, ill. addig, amíg elérjük a kellő sűrűséget, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk vízbe áztatott celofán+kupakkal, és száraz gőzben, jól bebugyolálva hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az üvegtisztítást nagyon egyszerűen oldom meg: mindig tisztán elrakott üvegeimet a kamra legfelső polcán gyűjtögetem. Amikor szükség van rá, csak kiöblítem jó alaposan 70%-os alkohollal (alkohol üvegbe tölt, kupak rácsavar, üveget jól megrázni, hogy mindenhol érje az alkohol, majd átönteni a következő üvegbe, és ismétlődik a folyamat). Az alkohol patikában beszerezhető. 1-2 dl elegendő, attól függően mekkora befőzés esedékes. A fertőtlenített üvegeket tiszta konyharuhára szájjal lefelé leborogatom, hadd csöpögjön ki a felesleg, majd visszafordítom, hogy a maradék alkohol elpárologhasson. És felhasználásra kész is! Évek óta így csinálom mindenféle befőzésnél. Nem használok tartósítószereket. Még sosem romlott meg semmim sem!
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 145549
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.
Ajánló
Én ezt a lekvárt használom fel Rácsos linzer és Darás rétes készítésénél, amit a receptjeim között megtaláltok. Ezeken kívül grízes tésztához, tortalap töltéséhez, zserbóhoz, császármorzsához...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Il-di.
33 recept
Van egy nagyon idős, hálás sárgabarackfánk, ami majdnem minden évben megörvendeztet bennünket zamatos barackokkal. Mivel képtelenség frissen mindet elfogyasztani, adott a feladat: lekvárfőzés. Idén 40 üveggel főztem be, és még lehetett volna, de a kamrám mérete véges...