Sárgabaracklekvár tartósítószer-mentesen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
260g cukor1006 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g sárgabarack2232 kcal
-
1300g cukor5031 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
7263
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
79.4g sárgabarack35 kcal
-
20.6g cukor80 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
115
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.4 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1452
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2259.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1816.8 g
-
Cukor 1727 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 4015.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4464 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 465 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 884 micro
-
β-karotin 50871 micro
-
β-crypt 4836 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4139 micro
Összesen
7263
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 807 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
5 kg sárgabarack
-
1.3 kg cukor
-
1 kávéskanál citromsav
Elkészítés
- Az üvegeket alaposan, forró vízben kimossuk. Lefelé fordítva megszárítjuk. Sütőbe rakosgatjuk. A barackokat alapos mosás után kimagozzuk, majd ledaráljuk (tiszta darálón!).
- Bekapcsoljuk a sütő ,minimális hőmérsékletre. A darált barackot beletesszük egy olyan edénybe, amiben főzni fogjuk. Lassú tűzön (platnin), kavargatva főzzük, az első zubogás után hozzátesszük a cukrot. A kavarást nem hagyjuk abba. Belekeverjük a citromsavat is. Kb. 30-40 perc lassú főzés után lekapcsoljuk.
- Egy-egy üveget kiveszünk a bekapcsolt sütőből, és teletöltjük a lekvárral. Jó szorosan lezárjuk. Majd visszapakoljuk a sütőbe. Feljebb vesszük 120 fokra, és 1 óra hosszáig ezen a hőmérsékleten dunsztoljuk. Másnapig ott hagyjuk. A sütő ajtaját ne nyissuk ki. Hideg helyre visszük. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 24744
- Feltöltés dátuma: 2017. július 19.
Ajánló
Én úgy szoktam, mikor kiveszek egy üveget, és teleteszem lekvárral, egyből vissza is kerül a sütőbe. Majd csak ezután veszem ki a következő üveget... Mindent elmosok előtte, amivel a barack érintkezni fog.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Már többször is készítettem baracklekvárt ezzel a módszerrel. Jobban ízlik, jobban esik, mivel tudom nincs benne tartósítószer. Egyszerű az elkészítése, de a higiéniára azért célszerű odafigyelni!!! 14 db üveggel lett.