r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Anett konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgabaracklekvár Anett konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1653
Kalória
7.8g
Fehérje
419g
Szénhidrátok
2.2g
Zsír
481.9g
Víz
-
Koleszterin
12.1g
Rost
407.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 16523 kcal
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    6105 micro
  • β-crypt
    580 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1653 kcal
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4190.2 g
  • Cukor
    4079 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

Víz

  • Összesen
    4819 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61045 micro
  • β-crypt
    5803 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4966 micro
Összesen 16523 kcal
  • 1% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, és kimagozzuk.
  2. A fél barackokat még egyszer félbevágjuk, és fazékba tesszük.
  3. Ráöntjük a cukrokat, és lassú tűzön sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen, elkezdjük főzni. A dzsemfixnek hála 10-15 perc bőven elég neki :)
  4. Amíg fő, addig tisztára mossuk az üvegeket, és egy gáztepsire tesszük, hogy ne repedjen meg, amikor a forró lekvárt beleszedjük.
  5. Kb. 1-1,5 óra főzés után beletesszük a befőtt tartósítót és a dzsemfixet, még egyet rottyantjuk, és az üvegekbe szedjük.
  6. Celofánnal legumizzuk, feszesre húzzuk, és száraz dunsztba (egy lavórt kibélelünk takarókkal) hagyjuk kihűlni kb. 2-3 napig :)
  7. A spájzba a polcra tesszük, és akár azonnal fogyasztható :) 6 kg-ból nekem 8-10 üveggel szokott lenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Mindig vidékről, a nagynénémtől kaptuk a házi lekvárokat, de egyszer csak megunta a befőzést, és vettünk a boltba.... háááát ekkor kezdtem el befőzni :) Biztos azt fogjátok érezni, minek dzsemfix és száraz dunszt is, de én tutira megyek, így készítettem először, és bejön mindig :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!