Sárgabaracklekvár Anett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
600g sárgabarack268 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g befőzőcukor581 kcal
-
5g dzsemfix15 kcal
-
15 kcal
Összesen
1653
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g sárgabarack2678 kcal
-
2000g cukor7740 kcal
-
1500g befőzőcukor5805 kcal
-
50g dzsemfix146 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
Összesen
16523
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
62.6g sárgabarack28 kcal
-
20.9g cukor81 kcal
-
15.6g befőzőcukor61 kcal
-
0.5g dzsemfix2 kcal
-
0.4g befőtt tartósító2 kcal
Összesen
174
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419 g
-
Cukor 408 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 481.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 6105 micro
-
β-crypt 580 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
1653
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3277.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4190.2 g
-
Cukor 4079 mg
-
Élelmi rost 121 mg
VÍZ
-
Összesen 4819 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5357 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 558 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1060 micro
-
β-karotin 61045 micro
-
β-crypt 5803 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4966 micro
Összesen
16523
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 637 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
6 kg sárgabarack
-
2 kg cukor
-
1.5 kg befőzőcukor
-
2 csomag dzsemfix
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk, és kimagozzuk.
- A fél barackokat még egyszer félbevágjuk, és fazékba tesszük.
- Ráöntjük a cukrokat, és lassú tűzön sűrűn kevergetve, hogy le ne égjen, elkezdjük főzni. A dzsemfixnek hála 10-15 perc bőven elég neki :)
- Amíg fő, addig tisztára mossuk az üvegeket, és egy gáztepsire tesszük, hogy ne repedjen meg, amikor a forró lekvárt beleszedjük.
- Kb. 1-1,5 óra főzés után beletesszük a befőtt tartósítót és a dzsemfixet, még egyet rottyantjuk, és az üvegekbe szedjük.
- Celofánnal legumizzuk, feszesre húzzuk, és száraz dunsztba (egy lavórt kibélelünk takarókkal) hagyjuk kihűlni kb. 2-3 napig :)
- A spájzba a polcra tesszük, és akár azonnal fogyasztható :) 6 kg-ból nekem 8-10 üveggel szokott lenni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 67892
- Feltöltés dátuma: 2015. június 06.
Ajánló
Imádjuk pirítósra, rizskochoz és lekváros tésztához is :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig vidékről, a nagynénémtől kaptuk a házi lekvárokat, de egyszer csak megunta a befőzést, és vettünk a boltba.... háááát ekkor kezdtem el befőzni :) Biztos azt fogjátok érezni, minek dzsemfix és száraz dunszt is, de én tutira megyek, így készítettem először, és bejön mindig :)