Sárgabarack lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7000g sárgabarack3125 kcal
-
1800g cukor6966 kcal
Összesen
10091
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.3 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 468.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 5935 micro
-
β-crypt 564 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
841
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.1 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3162.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 1497 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2523.6 g
-
Cukor 2398 mg
-
Élelmi rost 130 mg
VÍZ
-
Összesen 5621.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6250 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 651 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 586 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1237 micro
-
β-karotin 71219 micro
-
β-crypt 6770 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5794 micro
Összesen
10091
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
115
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
7 kg sárgabarack
Elkészítés
- A sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekbe vágva az üstbe (fazékba) tesszük.
- Amikor már az összes barack az üstben van, ráöntjük a cukrot. Lefedjük, egy éjszakán át állni hagyjuk.
- Másnap reggel két- két és fél órán át főzzük közepes lángon, a végén botmixerrelkicsit pépesítjük a nagyobbgyümölcsdarabokat. Merőkanállal steril üvegekbe töltjük, befőző fóliát teszünk a teteje alá, rátekerjük a tetőket, végül befőttes gumival még jobban rászorítjuk a fóliát az üvegre.
- Mielőtt száraz dunsztba tennénk, az összes üveget fejtetőre állítjuk egy pillanatra. (A száraz dunszt nálam egy kartondobozból áll, amibe az üvegeket teszem, egy törölközőből és két plédből, amikbe jól bebugyolálom a dobozt.) Addig kell a dunsztban hagyni a lekváros üvegeket, amíg teljesen kihűlnek. (Én egy-két napig szoktam benne hagyni.) (14 db 375 ml-es üveg lett tele ezzel a mennyiséggel.)
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 601
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 517902
- Feltöltés dátuma: 2008. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Férjem Franciaországban élő nagynénjétől kaptam ajándékba egy nagyon klassz rézüstöt (réz merőkanállal és szűrőkanállal) és ebben készítem idén életem első lekvárjait, dzsemjeit. Könnyű dolgom van, hiszen a rézüstben kevergetni sem kell a lekvárt, csupán előző nap előkészítem a gyümölcsöt, hozzáadom a cukrot, másnap felteszem a tűzre, néha ránézek, lehabozom a tetejét, ha túl sok leve lenne, azt lemerem (hűtőben eláll és isteni szörpöket iszunk belőle), a végén pedig üvegekbe töltöm, jöhet a száraz dunszt és kész is.