Sárgabarack dzsem 1.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
833g sárgabarack372 kcal
-
333g cukor1290 kcal
-
0g borkősav0 kcal
Összesen
1662
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g sárgabarack4464 kcal
-
4000g cukor15480 kcal
-
0g borkősav0 kcal
Összesen
19944
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g sárgabarack32 kcal
-
28.6g cukor111 kcal
-
0g borkősav0 kcal
Összesen
143
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.4 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 669.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 8479 micro
-
β-crypt 806 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
1662
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4556.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 930 mg
-
Foszfor 2139 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5033.4 g
-
Cukor 4851 mg
-
Élelmi rost 186 mg
VÍZ
-
Összesen 8031.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8928 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 930 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 837 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1767 micro
-
β-karotin 101742 micro
-
β-crypt 9672 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8277 micro
Összesen
19944
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk és hagyjuk a vizetkicsit lecsepegni róla, majd kimagozzuk.
- Hozzáöntjük a cukrot és a borkősavat és a kezünkkel jól összemarkolásszuk. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 1 napighagyjuk, hogy a cukorban kicsit tovább érlelődjön.
- Zománcozott fazékban a tűzretesszük. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük túlságosan tele, mert akkor főzés közben kifuthat. Ha gázon készítjük, mindenképp tegyünk alá lángelosztót, hogy egyenletesen érje a meleg.
- Fakanállal folyamatosan kevergetve főzzük. Először habosan kezd forrni, majd ezfokozatosan eltűnik,ahogy veszít a víztartalmából. Miután elfőtte a habját, még kb. még 20 percig főzzük. A teljes főzési idő nagyban függ a barack érettségétől, de minimum 1,5 órát számoljunk rá.
- Még forrón csavaros tetejűdunsztos üvegekbe tesszük. A kupak alá két rétegű celofánt teszünk, az egyes rétegek közé pedig késhegynyi szalicilt.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd a polcra tesszük. Ekkora mennyiségből kb. 8 liter dzsem készül.
- Receptkönyvben: 303
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 200506
- Feltöltés dátuma: 2008. július 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem tartalmaz, a borkősav is csak azért kell, hogy a cukros massza idő előtt ne induljon forrásnak.