r
Nosalty Logó

Sárgabarack dzsem 1.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS47 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
Sárgabarack dzsem 1.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1662
Kalória
10.9g
Fehérje
419.4g
Szénhidrátok
3g
Zsír
669.3g
Víz
-
Koleszterin
15.5g
Rost
404.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    8479 micro
  • β-crypt
    806 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1662 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4556.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    2139 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5033.4 g
  • Cukor
    4851 mg
  • Élelmi rost
    186 mg

Víz

  • Összesen
    8031.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8928 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    930 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    837 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    101742 micro
  • β-crypt
    9672 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8277 micro
Összesen 19944 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk és hagyjuk a vizetkicsit lecsepegni róla, majd kimagozzuk.
  2. Hozzáöntjük a cukrot és a borkősavat és a kezünkkel jól összemarkolásszuk. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük, és kb. 1 napighagyjuk, hogy a cukorban kicsit tovább érlelődjön.
  3. Zománcozott fazékban a tűzretesszük. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük túlságosan tele, mert akkor főzés közben kifuthat. Ha gázon készítjük, mindenképp tegyünk alá lángelosztót, hogy egyenletesen érje a meleg.
  4. Fakanállal folyamatosan kevergetve főzzük. Először habosan kezd forrni, majd ezfokozatosan eltűnik,ahogy veszít a víztartalmából. Miután elfőtte a habját, még kb. még 20 percig főzzük. A teljes főzési idő nagyban függ a barack érettségétől, de minimum 1,5 órát számoljunk rá.
  5. Még forrón csavaros tetejűdunsztos üvegekbe tesszük. A kupak alá két rétegű celofánt teszünk, az egyes rétegek közé pedig késhegynyi szalicilt.
  6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd a polcra tesszük. Ekkora mennyiségből kb. 8 liter dzsem készül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A hosszadalmas lekvárfőzési procedúrát nem szívesen vállalom be én sem. Ennek a receptnek az elkészítése viszont egyáltalán nem igényel sok vesződséget, az eredmény pedig magáért beszél! Tartósítószert nem tartalmaz, a borkősav is csak azért kell, hogy a cukros massza idő előtt ne induljon forrásnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!