Rumos szilvalekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
758
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
9092
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.6 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 426.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 893 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
Összesen
758
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 917 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2143.8 g
-
Cukor 2056 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 5119.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 536 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 361 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10716 micro
-
β-crypt 1974 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4117 micro
Összesen
9092
kcal
- 0% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
116
kcal
Elkészítés
- A szilvák szárát kitépkedjük (már amelyiken rajta van), a gyümölcsöt alaposan megmossuk és lecsepegtetjük.
- A megtisztított szilvákat kimagozzuk, negyedekre vágjuk és mehetnek is a lekvárfőző üstbe.
- Nyakon öntjük a cukorral, meglocsoljuk a rummal, lefedjük és néhány órán át állni hagyjuk (egy egész éjszakára is így maradhat).
- A közepesnél mérsékeltebb tűzön (de nem teljes takarékon) addig főzzük, amíg szép sűrű nem lesz. (Az edénytől függően közben kevergetjük vagy sem. A hiperszuper sárgaréz üstömnek köszönhetően én magára hagyhattam 5 órára, közben csak néha ránéztem a biztonság kedvéért...)
- A forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, befőttes fóliát feszítünk a tetejére, rácsavarjuk a fedeleket és befőttes gumit teszünk az üvegek nyakára.
- Mielőtt a száraz dunsztba tesszük a lekvárokat, egy pillanatra fejtetőre állítjuk az üvegeket. (9 db 375 ml-s üveg lett a 6 kg szilvából.)
- Receptkönyvben: 281
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 64319
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Idény nyáron sok lekvár/ dzsem készült már a konyhámban: cseresznyéből, eperből, sárgabarackból és fügéből. Persze a szilva sem maradhatott el. Annyira jól sikerült, hogy holnap készül az újabb adag. A rum hozzáadásának ötlete pedig ekkor fogalmazódott meg bennem.