adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
277
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1111
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
86.2g burgonya50 kcal
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 168.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
277
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2385.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 1604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 675.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
1111
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- Megfőzzük a krumplit héjában, hagyjuk kihűlni.
- Meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Olajon apró kockára vágott hagymát pirítunk, rádobjuk a krumplit, párszor átforgatjuk.
- Kiszedjük egy tálba.
- A serpenyőben vajat olvasztunk, visszaöntjük a krumplit, és jól lenyomkodjuk, lepénnyé formázzuk.
- Közepes lángon sütjük egyik oldalát 10 percig, majd egy tányér vagy fedő segítségével ügyesen átfordítjuk, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik oldala is pirulhasson újabb 10 percig.
- Melegen tálaljuk, cikkekre vágva.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12654
- Feltöltés dátuma: 2011. március 25.
Ajánló
Köretként vagy csak magában:petrezselyemmel, sajttal, szalonnával dúsítva, fokhagymás tejföllel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Rozmaringos kacsa köreteként készült. Apróra vágott petrezselyemmel, sajttal is lehet turbózni,de a húshoz így natúr állapotban pont elég volt. Alternatív elkészítési mód (már így is kipróbáltam): megfőztem a krumplit nagyobb kockára vágva, leszűrtem, hagytam langyosra hűlni, krumplinyomóval csak nagyjából összetörtem darabosra, és így használtam fel tovább. Így is működött, és nem kellett reszelni.