r
Nosalty Logó

Rostbomba gyümölcsrúd

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Rostbomba gyümölcsrúd
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 231 kcal
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    307 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 924 kcal
  • 2% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat a fenti sorrendben (kisebb aprítógépbe a fele mennyiséget).
  2. Addig daráljuk, amíg összeáll egy kissé ragacsos masszává.
  3. Ekkor folpackra borítjuk, betekerjük, és jól összenyomkodjuk. Lehet henger vagy szögletes formára a lényeg, hogy jól összetömörödjön. Esetleg golyókat is formázhatunk belőle.
  4. Ezután hűtőben dermesztjük, ha kész szeleteljük.
  5. Fogyaszthatjuk magában vagy gyümölcsökel, kivivel, amával, stb.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8763
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Rostbevitelem növelésére kerestem megoldást, amelyet az útifű maghéj fogyasztásával találtam meg (bioboltokban kapható). Azonban nem volt jó mindig folyadékkal bevenni, mert így érzem a szemcsésségét, ezért kezdtem el így elkészíteni. A végeredmény egy nagyon finom, jól adagolható gyümölcsrúd lett, amit bárhol, bármikor fogyaszthatok, hűtőben sokáig eláll, és nagyon finom főétkezések között vagy akár azok helyett is. Fontos, hogy nagy mennyiségű folyadékot érdemes utána elfogyasztani, hogy kifejtse a kedvező hatást! És íme néhány, az alapanyagok kiváló hatásaiból: A szilvát és a belőle készült aszalt szilvát méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. Rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú. A meggy különleges tisztító tulajdonsága miatt: méregtelenítő, vér- és vesetisztító hatásáért fontos szerepet kap a természetgyógyászatban. Káliumtartalma segít a szívritmus stabilizálásában és egészségesen tartja a bőrt. Enyhíti a szorulást, kis mértékben hashajtó hatású. Kis mennyiségben, napi rendszerességgel fogyasztva csökkenti a vér húgysavszintjét, ezzel pedig segít a köszvény megelőzésében. A psyllium másnéven utifű mag az egyik legideálisabb forrása a rostoknak. A vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy pép, ami segíti a toxikus anyagok eltávolítását. Ez a pép nagy mennyiségű rakományt hoz létre a belekben, és ez által megszünteti a szorulást, az étvágy csökkentésével és a hatékonyabb felszívódással segít a fogyásban, megelőzi a bélbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet. A rádaások: A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is. Ezentúl jó hatással van a szemre, késlelteti az őszülést, a hajhullást, fiatalossá, életerőssé tesz, pozitív hatással van a testsúlykonrollra. Azok a vegyületek amelyek gátolják a sejtek öregedését, rendkívül nagy mennyiségben megtalálhatóak a szőlő magvakban. Jótékony hatésai közé tartozik, hogy megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...