Rostbomba gyümölcsrúd
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
38g aszalt szilva90 kcal
-
90 kcal
-
9g útifű maghéj33 kcal
-
18 kcal
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
150g aszalt szilva360 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
35g útifű maghéj132 kcal
-
72 kcal
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
41.1g aszalt szilva99 kcal
-
41.1g aszalt gyümölcsök99 kcal
-
9.6g útifű maghéj36 kcal
-
8.2g aszalt gyümölcsök20 kcal
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.6 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 102 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 188 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 307 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
- 2% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 356 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Hozzávalók
-
150 g aszalt szilva
-
7 ek útifű maghéj
Elkészítés
- Aprítógépbe tesszük a hozzávalókat a fenti sorrendben (kisebb aprítógépbe a fele mennyiséget).
- Addig daráljuk, amíg összeáll egy kissé ragacsos masszává.
- Ekkor folpackra borítjuk, betekerjük, és jól összenyomkodjuk. Lehet henger vagy szögletes formára a lényeg, hogy jól összetömörödjön. Esetleg golyókat is formázhatunk belőle.
- Ezután hűtőben dermesztjük, ha kész szeleteljük.
- Fogyaszthatjuk magában vagy gyümölcsökel, kivivel, amával, stb.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8760
- Feltöltés dátuma: 2012. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Rostbevitelem növelésére kerestem megoldást, amelyet az útifű maghéj fogyasztásával találtam meg (bioboltokban kapható). Azonban nem volt jó mindig folyadékkal bevenni, mert így érzem a szemcsésségét, ezért kezdtem el így elkészíteni. A végeredmény egy nagyon finom, jól adagolható gyümölcsrúd lett, amit bárhol, bármikor fogyaszthatok, hűtőben sokáig eláll, és nagyon finom főétkezések között vagy akár azok helyett is. Fontos, hogy nagy mennyiségű folyadékot érdemes utána elfogyasztani, hogy kifejtse a kedvező hatást! És íme néhány, az alapanyagok kiváló hatásaiból: A szilvát és a belőle készült aszalt szilvát méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. Rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú. A meggy különleges tisztító tulajdonsága miatt: méregtelenítő, vér- és vesetisztító hatásáért fontos szerepet kap a természetgyógyászatban. Káliumtartalma segít a szívritmus stabilizálásában és egészségesen tartja a bőrt. Enyhíti a szorulást, kis mértékben hashajtó hatású. Kis mennyiségben, napi rendszerességgel fogyasztva csökkenti a vér húgysavszintjét, ezzel pedig segít a köszvény megelőzésében. A psyllium másnéven utifű mag az egyik legideálisabb forrása a rostoknak. A vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy pép, ami segíti a toxikus anyagok eltávolítását. Ez a pép nagy mennyiségű rakományt hoz létre a belekben, és ez által megszünteti a szorulást, az étvágy csökkentésével és a hatékonyabb felszívódással segít a fogyásban, megelőzi a bélbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet. A rádaások: A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is. Ezentúl jó hatással van a szemre, késlelteti az őszülést, a hajhullást, fiatalossá, életerőssé tesz, pozitív hatással van a testsúlykonrollra. Azok a vegyületek amelyek gátolják a sejtek öregedését, rendkívül nagy mennyiségben megtalálhatóak a szőlő magvakban. Jótékony hatésai közé tartozik, hogy megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti.