
Rostbevitelem növelésére kerestem megoldást, amelyet az útifű maghéj fogyasztásával találtam meg (bioboltokban kapható). Azonban nem volt jó mindig folyadékkal bevenni, mert így érzem a szemcsésségét, ezért kezdtem el így elkészíteni. A végeredmény egy nagyon finom, jól adagolható gyümölcsrúd lett, amit bárhol, bármikor fogyaszthatok, hűtőben sokáig eláll, és nagyon finom főétkezések között vagy akár azok helyett is. Fontos, hogy nagy mennyiségű folyadékot érdemes utána elfogyasztani, hogy kifejtse a kedvező hatást! És íme néhány, az alapanyagok kiváló hatásaiból: A szilvát és a belőle készült aszalt szilvát méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. Rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is. Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvából a vas felszívódása rendkívül magas fokú. A meggy különleges tisztító tulajdonsága miatt: méregtelenítő, vér- és vesetisztító hatásáért fontos szerepet kap a természetgyógyászatban. Káliumtartalma segít a szívritmus stabilizálásában és egészségesen tartja a bőrt. Enyhíti a szorulást, kis mértékben hashajtó hatású. Kis mennyiségben, napi rendszerességgel fogyasztva csökkenti a vér húgysavszintjét, ezzel pedig segít a köszvény megelőzésében. A psyllium másnéven utifű mag az egyik legideálisabb forrása a rostoknak. A vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy pép, ami segíti a toxikus anyagok eltávolítását. Ez a pép nagy mennyiségű rakományt hoz létre a belekben, és ez által megszünteti a szorulást, az étvágy csökkentésével és a hatékonyabb felszívódással segít a fogyásban, megelőzi a bélbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet. A rádaások: A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag továbbá poliszaharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik, továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is. Ezentúl jó hatással van a szemre, késlelteti az őszülést, a hajhullást, fiatalossá, életerőssé tesz, pozitív hatással van a testsúlykonrollra. Azok a vegyületek amelyek gátolják a sejtek öregedését, rendkívül nagy mennyiségben megtalálhatóak a szőlő magvakban. Jótékony hatésai közé tartozik, hogy megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát, növeli a "jó" HDL és csökkenti a "rossz" LDL szintet, megelőzve a szívbetegségek kialakulását és a szívinfarktus előfordulási esélyét. Javítja a látást, megelőzi a szürke hályog kialakulását. Markánsan antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. A férfiaknál a prosztatára és az impotenciára lehet jó hatású, míg a nőknél a változókor kellemetlen tüneteit enyhíti.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!