Réteslapban sütött gyömbéres körte
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A réteslapban sütött körethez
-
19g réteslap55 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
300g körte154 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
A kenéshez
-
14g tojás17 kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 248.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.6 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 992.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 719 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A réteslapban sütött körethez
- A körtét hámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk.
- Összekeverjük a cukorral és a finomra vágott gyömbérrel.
- A vajat megolvasztjuk.
- A sütőformát (kerek, lapos gyümölcstorta-forma) az olvasztott vajjal kikenjük, egyesével ráterítjük a réteslapokat, mindegyiket vajjal kenjük.
- Ráborítjuk a körtecikkeket.
- A tészta széleit egyesével visszahajtjuk, közben vajjal kenjük.
- A tetejét tojással kenjük.
- Mérsékelt lángon sütjük.
- 10 perc pihentetés után tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11253
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 03.
Ajánló
a szieszta utáni ébresztő kávé mellé
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bősze Ildikó harmadik vendégváró nyári csemegéje, amelyet a Liliomkert hetilap 2. számában közreadtam. (Előzőek: friss füge mascarponéval feladva, rokforttal sütött nyári körte) Ildikóék Vászolyon tanyáznak, és éppen az egyik piacosomnak, Lesznik Angéla keramikusnak volt kiállítása a vászolyi galériában, amit ’hivatalból’ meg kellett néznem. Mit ad a Sors, délelőtt Gorka Líviánál, a keramikusművésznél, nagyobbik gyerekeim nagyanyjánál volt ’jelenésem’. Lívia azt találta mondani, nincs ma igényes kerámia-készítés, csak a (mű)népies és a ’cuki kis’ mindenfelé. Együtt mentünk a kiállítást megnézni, Lívia (is) teljesen beájult. Angéla olyan igényességgel, olyan elképesztő színvonalon dolgozik, hogy arra egyszerűen nincs is szó. A piacomon is kiderül, a kiállításon pedig….. − gondolhatjátok! A férjéről, Pataki Tiborról se feledkezzünk meg, a kiállításon az ő remekei is ott voltak, ő fával dolgozik − ugyanolyan igényességgel. Egy szó, mint ezer, ha már Vászolyon jártunk, bejelentkeztünk Bőszéékhez egy röpke vizitre. Könyörögve kértem Ildikót, nehogy bármi vendéglátásra gondoljon, egy kávé, pár kedves szó, leginkább Lívia kedvéért, akinek diszeli magányosságukban ritkán van lehetősége igazi beszélgetésre. Alig volt ideje Ildikónak, mégis feltálalta ezt a műremeket. Ma én is megsütöttem, gyömbér helyett fahéjjal, még Vilmos is elismerőleg nyilatkozott, pedig ő aztán a fakszni nagymestere, tudjátok. Franciás lazaság - azt mondanám. Ebben a tikkasztó hőségben ennél komolyabb desszert talán nem is kell.