r
Nosalty Logó

Rebarbarás eperlekvár 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
vikki
Rebarbarás eperlekvár 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2239 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 560 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    539 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2239 kcal
  • 1% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ez epret megmossuk, kicsumázzuk, kisebb darabokra vágjuk.
  2. A rebarbarát "meghámozzuk", majd kb. ujjnyi vastagra daraboljuk.
  3. A gyümölcsöket egy nagy lábosba tesszük, majd botmixerrel kissé összeturmixoljuk (annyira, hogy azért madarjanak benne gyümölcsdarabok).
  4. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és a citromsavat, és nagy lángon felforraljuk.
  5. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, ezalatt besűrűsödik.
  6. Ha kész, vízzel átöblített üvegekbe kanalazzuk, majd miután lezártuk, 5 percre a tetejükre fordítjuk őket.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9757
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Receptkategóriák

Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 leforrázott ujj és a sikerélmény, hogy ez sem nagy ördöngősség:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...