Puliszkagombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1829
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
457
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 93.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4469 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 2829 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1171.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1829
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 liter vizet felforralunk a sóval, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricalisztet. Állandó kavarás mellett kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük.
- Tűzről levesszük, lefedjük, és hűlni hagyjuk.
- A hideg puliszkából vizes kézzel kiveszünk egy marékynit, ellapítjuk, a közepébe juhtúrót teszünk, és gombóccá formázzuk.
- A gombócokat egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb 5 percig sütjük.
- Tálaljuk jó sok tejföllel meglocsolva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 898
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 132904
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A juhtúrós rakott puliszka gombócként.