Posírozott tojás
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
138
kcal
- 2% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
277
kcal
- 2% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1825.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 1514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 574.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
138
kcal
- 2% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3650.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 3028 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
277
kcal
- 2% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 96% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 93.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
23
kcal
Elkészítés
- Két nagyobb lábasban vizet forralunk, az egyikbe sót, a másikba ecetet teszünk.
- A tojásokat külön-külön kis tálkákba felütjük, vigyázva, nehogy a sárgájuk megsérüljön.
- A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.)
- Mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 3-5 percig posírozzuk a tojásokat.
- Utána szűrőkanállal átemeljük őket fél percre a forró, sós vízbe.
- Végül konyhai papírtörlőre szedjük a kész tojásokat, hogy felitassuk róluk a vizet.
- Azonnal fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 53426
- Feltöltés dátuma: 2008. október 12.
Ajánló
Részemről egy szelet kovászos kenyéren, kaviárral tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szeretünk vasárnapokon tojást reggelizni, ma posírozva került az asztalra. Posírozáskor különösen fontos, hogy minél frissebb tojásokat használjunk. A mindentudó Szakácsok könyvében leírtakat követve készült.