r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Pirított csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2930 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 366 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2942 micro
  • Kolin:
    1109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2930 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2035 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk és szétkaparjuk (esetleg turmixoljuk).
  2. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
  3. A zsírt feltesszük a tűzre, és amikor már forró, belekeverjük a fokhagymát és a májat.
  4. Folytonosan kevergetve kb. 5 percig sütjük.
  5. A tűzről levéve megsózzuk és üvegekbe merjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe rakjuk, hogy alaposan kifagyjon.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11123
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított csirkemáj
ze(n)derta 188 recept

Friss kenyérre kenve, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával fenséges találmány.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...