r
Nosalty Logó

Petrezselymes grízgaluska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Petrezselymes grízgaluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Petrezselymes grízgaluska

Összesen 80 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Petrezselymes grízgaluska

Összesen 319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Petrezselymes grízgaluska

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 80 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 177 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Petrezselymes grízgaluska

Elkészítés

Petrezselymes grízgaluska

  1. A tojásokat üssük bele egy tálba, adjunk hozzá egy csipet sót és a finomra vágott petrezselymet.
  2. Egy habverő segítségével verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a darát is, és keverjük el teljesen egyneműre. Tejföl sűrűségű állagra törekedjünk. A tojás méretétől függően változhat az arány, ezért érdemes kanalanként hozzáadni a búzadarát. Fedjük le a galuskát, majd hagyjuk pihenni legalább egy órát, hogy megduzzadhasson a dara.
  3. Pihentetés után, ha túl sűrűnek, tömörnek találnánk, akkor keverjünk el benne egy kevés alaplevet vagy vizet.
  4. Két kanál segítségével formázhatunk szép galuskákat, de ne tömörítsük túl. Tipp: Szaggatásnál mártsuk a főzőlébe a kanalat, így nem fog ragadni.
  5. Enyhén forrásban lévő alaplébe, vagy magába a levesbe szaggassuk a galuskákat, és főzzük őket 15 percet, majd zárjuk el, és fedő alatt gőzöljük további negyed órát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 11725
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 12.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Egyik kedvenc levesbetétünk a puha grízgaluska, ami számos leves elengedhetetlen része.

Hozzávalók

Petrezselymes grízgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...