Párolva sült burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
179
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
719
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
98.4g burgonya57 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
71
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 148.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
179
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 748.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 594.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
719
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyákat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd kb. 0,5-1 cm vastag karikákra vágjuk.
- Egy teflon serpenyőbe kevés olajat öntünk, rátesszük a burgonyakarikákat, és lassú tűzön, lefedve, saját gőzében puhára pároljuk.
- Ezalatt időnként keverjük át, hogy az alja nehogy leégjen.
- A sót csak a legvégén adjuk hozzá, amikor a burgonya már teljesen megpuhult. Vegyük félre a tűzről, sózzuk ízlés szerint, és forgassuk át mégegyszer.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18022
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Ajánló
Bármilyen hús mellé tálalhatjuk köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy, a barátainkkal közösen tartott főzős parti alkalmával tanultam ezt az egyszerű elkészítési módot, azóta sűrűn alkalmazom. Mindenféle hús mellé szeretjük.