Párolt spárga buggyantott tojással
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
225g zöldspárga32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
170
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
450g zöldspárga63 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
67.2g zöldspárga9 kcal
-
32.8g tojás41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
50
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 220.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1605 micro
Összesen
170
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1162 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 441.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1414 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3210 micro
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg zöldspárga
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Két nagy lábosban vizet forralunk. Az egyik a spárgához, a másik a buggyantott tojáshoz kell majd.
- A spárgák vastagabb végéből levágunk 2-3 cm-t, ezt kidobjuk. A zsenge részét beledobjuk a meleg vagy éppen, hogy csak gyöngyöző vízbe. 20-25 perc alatt megfő.
- Ha a második lábos víz felforrt, alacsonyabbra állítjuk a hőt, hogy csak gyöngyözzön. (Fontos felforralni, hogy a hő összekapja a tojás szélét, így nem folyik szét majd.) A négy tojást egyenlő távolságban belepottyantjuk a vízbe. Ezután a víz ne forrjon, esetleg csak gyöngyözzön, vagy azt se. Így átfő a tojás 10-15 perc alatt. Biztos jele, hogy a tojás kész, hogy a tojásfehérje áttetsző helyett fehér színűvé válik mindenhol.
- A spárgát leszűrjük, sóval, borssal megszórjuk. Szűrőkanállal ráemeljük a tojásokat. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6969
- Feltöltés dátuma: 2015. március 20.
Ajánló
A zöldspárga gazdagabb C-vitaminban, mint a halványított változata. Gazdag A- B1- B2- E-vitaminokban, és folsavat is tartalmaz. Több, mint 90%-a víz, így szinte semmi kalória sincs benne, és vízhajtó hatású. Ezen kívül tartalmaz még kalciumot, foszfort, vasat és káliumot. Vesekő eloszlatására használatos, méregtelenítő hatású, enyhén hashajtó, érszűkületre is jótékony hatású. A köszvényes, vesekövesek embereknek nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Mindenki másnak sem ajánlott egymást követő napokon való fogyasztása.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egészséges reggelire vágytam, némi zöldséggel. Ez lett belőle.