r
Nosalty Logó

Párolt spárga buggyantott tojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Párolt spárga buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3210 micro
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két nagy lábosban vizet forralunk. Az egyik a spárgához, a másik a buggyantott tojáshoz kell majd.
  2. A spárgák vastagabb végéből levágunk 2-3 cm-t, ezt kidobjuk. A zsenge részét beledobjuk a meleg vagy éppen, hogy csak gyöngyöző vízbe. 20-25 perc alatt megfő.
  3. Ha a második lábos víz felforrt, alacsonyabbra állítjuk a hőt, hogy csak gyöngyözzön. (Fontos felforralni, hogy a hő összekapja a tojás szélét, így nem folyik szét majd.) A négy tojást egyenlő távolságban belepottyantjuk a vízbe. Ezután a víz ne forrjon, esetleg csak gyöngyözzön, vagy azt se. Így átfő a tojás 10-15 perc alatt. Biztos jele, hogy a tojás kész, hogy a tojásfehérje áttetsző helyett fehér színűvé válik mindenhol.
  4. A spárgát leszűrjük, sóval, borssal megszórjuk. Szűrőkanállal ráemeljük a tojásokat. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6969
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 20.

Ajánló

A zöldspárga gazdagabb C-vitaminban, mint a halványított változata. Gazdag A- B1- B2- E-vitaminokban, és folsavat is tartalmaz. Több, mint 90%-a víz, így szinte semmi kalória sincs benne, és vízhajtó hatású. Ezen kívül tartalmaz még kalciumot, foszfort, vasat és káliumot. Vesekő eloszlatására használatos, méregtelenítő hatású, enyhén hashajtó, érszűkületre is jótékony hatású. A köszvényes, vesekövesek embereknek nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Mindenki másnak sem ajánlott egymást követő napokon való fogyasztása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges reggelire vágytam, némi zöldséggel. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...