r
Nosalty Logó

Párolt spárga buggyantott tojással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Párolt spárga buggyantott tojással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

170
Kalória
15.6g
Fehérje
6.8g
Szénhidrátok
9.4g
Zsír
220.5g
Víz
360.1g
Koleszterin
3.3g
Rost
3.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    707 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1414 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3210 micro
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. Két nagy lábosban vizet forralunk. Az egyik a spárgához, a másik a buggyantott tojáshoz kell majd.
  2. A spárgák vastagabb végéből levágunk 2-3 cm-t, ezt kidobjuk. A zsenge részét beledobjuk a meleg vagy éppen, hogy csak gyöngyöző vízbe. 20-25 perc alatt megfő.
  3. Ha a második lábos víz felforrt, alacsonyabbra állítjuk a hőt, hogy csak gyöngyözzön. (Fontos felforralni, hogy a hő összekapja a tojás szélét, így nem folyik szét majd.) A négy tojást egyenlő távolságban belepottyantjuk a vízbe. Ezután a víz ne forrjon, esetleg csak gyöngyözzön, vagy azt se. Így átfő a tojás 10-15 perc alatt. Biztos jele, hogy a tojás kész, hogy a tojásfehérje áttetsző helyett fehér színűvé válik mindenhol.
  4. A spárgát leszűrjük, sóval, borssal megszórjuk. Szűrőkanállal ráemeljük a tojásokat. Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egészséges reggelire vágytam, némi zöldséggel. Ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!