r
Nosalty Logó

Paradicsom és paprika eltevése télre

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Paradicsom és paprika eltevése télre
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

14
Kalória
0.7g
Fehérje
3.2g
Szénhidrátok
0.1g
Zsír
72.9g
Víz
-
Koleszterin
1.1g
Rost
2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    875.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 18 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát kicsumázzuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk. A paradicsomokkal ugyanígy járunk el.
  2. Késes aprítóba tesszük - érdemes először a paprikával kezdeni. Pár pillanat alatt leaprítjuk a zöldséget, nem kell nagyon krémesre, csak amolyan durván finomra aprítva.
  3. Az aprított paprikát tetszés szerinti méretű jégkockatartó(k)ba kanalazzuk, majd ugyanígy aprítjuk-kanalazzuk a paradicsomot is.
  4. Az előkészített, aprított paradicsomot és paprikát ezután fagyasztóba tesszük. Hagyjuk teljesen megdermedni a jégkockaformában, majd érdemes áttenni a kockákat egy jól zárható dobozba vagy fagyasztózacskóba.
  5. Ezután ha egy receptbe szükségünk van valamelyikre, de épp nincs otthon, vagy nem szeretnénk egy egészet elhasználni, vegyünk csak elő egyet-egyet a fagyasztóból, és használjuk úgy, mintha frissen aprított zöldség lenne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc

Többek között azért is kedveljük annyira a nyarat, mert ilyenkor a legtöbb zöldség és gyümölcs friss és szezonális, aminek az íze össze sem hasonlítható az egész évben árult boltiakkal. Számos technika van arra, hogyan tartósítsuk és tegyük el a nyár ízeit az év többi részére: befőzünk, felfőzünk, savanyítunk, lekvárt és lecsót készítünk. Ha viszont egyszerűen csak a nyers paradicsomot és paprikát szeretnétek eltározni a hűvösebb időkre, akkor ez a ti praktikátok: aprítsuk le a nyár legjavaként termő zöldséget, majd fagyasszuk le jégkockaformába porciózva. Ebből egy-egy kockával aztán bármikor használhatunk a későbbiekben, remek ízfokozója lehet mártásoknak és pörköltalapoknak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!