r
Nosalty Logó

Paradicsom és paprika eltevése télre

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Paradicsom és paprika eltevése télre
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 18 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát kicsumázzuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk. A paradicsomokkal ugyanígy járunk el.
  2. Késes aprítóba tesszük - érdemes először a paprikával kezdeni. Pár pillanat alatt leaprítjuk a zöldséget, nem kell nagyon krémesre, csak amolyan durván finomra aprítva.
  3. Az aprított paprikát tetszés szerinti méretű jégkockatartó(k)ba kanalazzuk, majd ugyanígy aprítjuk-kanalazzuk a paradicsomot is.
  4. Az előkészített, aprított paradicsomot és paprikát ezután fagyasztóba tesszük. Hagyjuk teljesen megdermedni a jégkockaformában, majd érdemes áttenni a kockákat egy jól zárható dobozba vagy fagyasztózacskóba.
  5. Ezután ha egy receptbe szükségünk van valamelyikre, de épp nincs otthon, vagy nem szeretnénk egy egészet elhasználni, vegyünk csak elő egyet-egyet a fagyasztóból, és használjuk úgy, mintha frissen aprított zöldség lenne.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5498
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 24.

Receptkategóriák

Paradicsom és paprika eltevése télre
Rosanics Petra 351 recept

Többek között azért is kedveljük annyira a nyarat, mert ilyenkor a legtöbb zöldség és gyümölcs friss és szezonális, aminek az íze össze sem hasonlítható az egész évben árult boltiakkal. Számos technika van arra, hogyan tartósítsuk és tegyük el a nyár ízeit az év többi részére: befőzünk, felfőzünk, savanyítunk, lekvárt és lecsót készítünk. Ha viszont egyszerűen csak a nyers paradicsomot és paprikát szeretnétek eltározni a hűvösebb időkre, akkor ez a ti praktikátok: aprítsuk le a nyár legjavaként termő zöldséget, majd fagyasszuk le jégkockaformába porciózva. Ebből egy-egy kockával aztán bármikor használhatunk a későbbiekben, remek ízfokozója lehet mártásoknak és pörköltalapoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...