r
Nosalty Logó

Paradicsom és paprika eltevése télre

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Paradicsom és paprika eltevése télre
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    3376 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 18 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát kicsumázzuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk. A paradicsomokkal ugyanígy járunk el.
  2. Késes aprítóba tesszük - érdemes először a paprikával kezdeni. Pár pillanat alatt leaprítjuk a zöldséget, nem kell nagyon krémesre, csak amolyan durván finomra aprítva.
  3. Az aprított paprikát tetszés szerinti méretű jégkockatartó(k)ba kanalazzuk, majd ugyanígy aprítjuk-kanalazzuk a paradicsomot is.
  4. Az előkészített, aprított paradicsomot és paprikát ezután fagyasztóba tesszük. Hagyjuk teljesen megdermedni a jégkockaformában, majd érdemes áttenni a kockákat egy jól zárható dobozba vagy fagyasztózacskóba.
  5. Ezután ha egy receptbe szükségünk van valamelyikre, de épp nincs otthon, vagy nem szeretnénk egy egészet elhasználni, vegyünk csak elő egyet-egyet a fagyasztóból, és használjuk úgy, mintha frissen aprított zöldség lenne.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 5229
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 24.

Receptkategóriák

Paradicsom és paprika eltevése télre
Rosanics Petra 342 recept

Többek között azért is kedveljük annyira a nyarat, mert ilyenkor a legtöbb zöldség és gyümölcs friss és szezonális, aminek az íze össze sem hasonlítható az egész évben árult boltiakkal. Számos technika van arra, hogyan tartósítsuk és tegyük el a nyár ízeit az év többi részére: befőzünk, felfőzünk, savanyítunk, lekvárt és lecsót készítünk. Ha viszont egyszerűen csak a nyers paradicsomot és paprikát szeretnétek eltározni a hűvösebb időkre, akkor ez a ti praktikátok: aprítsuk le a nyár legjavaként termő zöldséget, majd fagyasszuk le jégkockaformába porciózva. Ebből egy-egy kockával aztán bármikor használhatunk a későbbiekben, remek ízfokozója lehet mártásoknak és pörköltalapoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek