Paradicsom és paprika eltevése télre
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
14
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 875.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 675 micro
-
β-karotin 3376 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 1856 micro
Összesen
174
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
18
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprikát kicsumázzuk, majd nagyobb darabokra aprítjuk. A paradicsomokkal ugyanígy járunk el.
- Késes aprítóba tesszük - érdemes először a paprikával kezdeni. Pár pillanat alatt leaprítjuk a zöldséget, nem kell nagyon krémesre, csak amolyan durván finomra aprítva.
- Az aprított paprikát tetszés szerinti méretű jégkockatartó(k)ba kanalazzuk, majd ugyanígy aprítjuk-kanalazzuk a paradicsomot is.
- Az előkészített, aprított paradicsomot és paprikát ezután fagyasztóba tesszük. Hagyjuk teljesen megdermedni a jégkockaformában, majd érdemes áttenni a kockákat egy jól zárható dobozba vagy fagyasztózacskóba.
- Ezután ha egy receptbe szükségünk van valamelyikre, de épp nincs otthon, vagy nem szeretnénk egy egészet elhasználni, vegyünk csak elő egyet-egyet a fagyasztóból, és használjuk úgy, mintha frissen aprított zöldség lenne.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5498
- Feltöltés dátuma: 2024. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Többek között azért is kedveljük annyira a nyarat, mert ilyenkor a legtöbb zöldség és gyümölcs friss és szezonális, aminek az íze össze sem hasonlítható az egész évben árult boltiakkal. Számos technika van arra, hogyan tartósítsuk és tegyük el a nyár ízeit az év többi részére: befőzünk, felfőzünk, savanyítunk, lekvárt és lecsót készítünk. Ha viszont egyszerűen csak a nyers paradicsomot és paprikát szeretnétek eltározni a hűvösebb időkre, akkor ez a ti praktikátok: aprítsuk le a nyár legjavaként termő zöldséget, majd fagyasszuk le jégkockaformába porciózva. Ebből egy-egy kockával aztán bármikor használhatunk a későbbiekben, remek ízfokozója lehet mártásoknak és pörköltalapoknak.