r
Nosalty Logó

Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csak Természetesen
Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

18 db 720 ml-es üveghez

Összesen 1265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

18 db 720 ml-es üveghez

Összesen 7589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

18 db 720 ml-es üveghez

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3038.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 1265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4769.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1117 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1898.8 g
  • Cukor
    1765 mg
  • Élelmi rost
    173 mg

VÍZ

  • Összesen
    18230 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    760 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18662 micro
  • β-crypt
    7718 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10483 micro
Összesen 7589 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

18 db 720 ml-es üveghez

Elkészítés

18 db 720 ml-es üveghez

  1. Az érett egészséges őszibarackokat alaposan megmossuk.
  2. Kettévágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, hidegvízbe tartjuk mielőtt üvegekbe tesszük.
  3. Nem kell kénport, citromsavat, stb. használni, ezek nélkül is garantáltan szép sárga marad, nem barnul meg.
  4. Következő feladatunk szépen elrendezni a gyümölcsöket az üvegekben, majd hozzáadjuk a 2 ek cukrot.
  5. Vízzel (hideg) felöntjük, majd légmentesen, csavaros kupakokkal lezárjuk.
  6. Befőzőautomatába tesszük két sorba, és kidunsztoljuk.
  7. A kész befőtteket a polcra tesszük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 79814
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Az érettebb barackból cukor nélkül szoktam befőzni az előbbiek szerint leírva. Ugyanazt  a minőséget kapva cukor nélkül, gondolva a családban a diabéteszesekre, diétázókra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csak Természetesen 23 recept

Ezzel az eltevéssel, amit befőzőautomatánk biztosít, érett zamatos őszibarackokat tudunk befőzni, megmarad az állaga íze, színe, garantáltan eláll tartósítószer nélkül évekig.

Hozzávalók

18 db 720 ml-es üveghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...