Natúr paradicsomlé Andi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.8g paradicsom18 kcal
-
0.2g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
18
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 378.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 1796 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
72
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2024.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 440 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3780.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1680 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 548 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4040 micro
-
β-karotin 17960 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 102920 micro
-
Lut-zea 4920 micro
Összesen
720
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2568 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
-
4 kg paradicsom
-
2 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk, és a hibás részeket eltávolítjuk. Nagyobb darabokra vágjuk.
- Egy fazékba tesszük, és kavargatva kb. fél óráig főzzük.
- Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
- A levet visszatesszük főni kb. fél órára (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább). Elzárjuk a lángot, és belekeverjük a tartósítószert.
- Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap rakható a helyére.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 78444
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.
Ajánló
Akár főzéshez, akár sütéshez is felhasználható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Rengeteg, rengeteg paradicsom van a kertben, és az első beérett termésekből készült a paradicsomlé. A biztonság kedvéért tettem bele tartósítószert, bár én sem vagyok túlzottan oda érte. Ebből a mennyiségből a végére nem egész 3 liter lé lett, ami nekünk jó hosszú ideig elég lesz.